fbpx

Grozljivka v Postojni – Lažni poštar z nevarnim predmetom skoraj ubil svojo žrtev

Slika je simbolična. Foto: STA.

V Postojni bi se lahko zgodila tragedija. Osumljeni 48-letni moški je pod pretvezo, da je poštar, hotel ubiti znanca, s katerim je imel neporavnane račune iz preteklosti. Osumljeni 48-letni moški je pozvonil pri žrtvi doma, kjer mu je oškodovančeva mati odprla vrata. Osumljenec jo je onesposobil s solzivcem. V tistem trenutku je v pritličje hiše prišla žrtev. Osumljenec ga je napadel z nevarnim predmetom. Napadeni je dobil več presekanin in ureznin po predelu glave. Zaradi omenjenih poškodb so ga odpeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Po poročanju Žurnala24 je osumljenec stari znanec slovenskih organov pregona. Postojnski policisti so mu nemudoma odvzeli prostost in ga privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru, ki je zoper njega odredil pripor. Za poskus umora mu grozi med 5 do 15 let zapora.

Bodite previdni pri odpiranju vrat neznancem, saj nikoli ne veste, kakšen namen ima. (Foto: Nova24tv)

Bodite previdni pri odpiranju vrat neznancem, saj nikoli ne veste, kakšne namene imajo. (Foto: Nova24tv)

Bodite previdni, komu odpirate vrata
Omenjeni primer žal nakazuje, da morajo biti državljani pri odpiranju svojih vrat neznancem izjemno previdni. Ne glede na to, kako zaupanja vredna se izkazuje neznana oseba, se nikoli ne ve, kakšne namene ima. V tem primeru se opisani dogodek ni spremenil v tragedijo. Zato ob koncu novice zapišemo enega izmed najstarejših pregovorov, da je previdnost mati modrosti.

Luka Perš