Haloški vinarji zelo uspešni na ocenjevanju v Gornji Radgoni

Fotografija je simbolična. (Foto: iStock)

Do odprtja sejma AGRA v Gornji Radgoni je ostalo slab mesec, a glavnina tradicionalnih ocenjevanj, mednje sodi tudi ocenjevanje vin, je že zaključena. Na letošnjem ocenjevanju je sodelovalo 573 vin iz šestih držav, vinarji iz Haloz pa so dosegli največji uspeh doslej.

Rezultati ocenjevanja vin 2018 v Gornji Radgoni so znani že nekaj dni, v Vinarski zadrugi Haloze pa so več kot zadovoljni, saj imajo skupaj kar 23 nagrajenih vin. Za odlična haloška vina so priznani vinarji – člani zadruge prejeli veliko zlato medaljo, 3 zlate medalje in 19 srebrnih.

Prvak Vinske turistične ceste Haloze – VTC11 je vino sivi pinot, Vina Zavec, velja pa omeniti, da je prvak VTC15 Jeruzalemska vinska turistična cesta – Jeruzalem Ormož Chardonnay 2017 – iz kleti Puklavec Family Wines.

Nagrajena vina in vinarji iz Haloz
Veliko zlato medaljo je prejel sauvignon, suhi jagodni izbor, Vinogradništva Gorjup. Zlato medaljo letos prejmejo: sivi pinot, Vina Zavec, ranfol, Kmetija Pajnkiher in sauvignon, izbor, Vinogradništvo Gorjup.

Več na spodnjepodravje.si …

 • soc

  Ne me jebat, a res??? Haloški vinarji uspešni na radgonskem ocenjevanju ? Enako bebav naslov kot “Frelihova cvičkova penina dobila zlato medaljo na vaški veselici v Podgorcih”. Ali “Naš Fifi je bil izbran za šampiona pasje razstave v Zgornjem Kašlju”.

  Človeška omejenost res ne pozna meja.

 • bednick

  OPOZORILO

  Cesta VTC15 je trenutno zaprta zaradi pijanega Tuneka, ki leži na cesti.
  Obvoz je vinska cesta VTC11.
  Vendar previdno, po VTC11 hodi cik-cak Tweety Bird.
  .

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!