fbpx

Hrvaška v promocijo turizma s steklenicami vode na mejnih prehodih

Mejni prehod Sečovlje.

Poleg standardnih sezonskih podražitev cestnin in pristojbin za trajekte je Hrvaška turistična zveza (HTZ) minuli vikend pričela s promocijskim deljenjem vode in propagandnega materiala na hrvaških mejnih prehodih. Promocijski material vsebuje informacije o zdravstvenem in pomorskem turizmu.

V soboto ob 10. uri je na mejnem prehodu Sečovlje/Plovanija akcijo odprl direktor HTZ Kristjan Staničić, prisostvoval pa je tudi direktor TZ Istra Denis Ivošević. Med vikendom so razdelili 4.500 steklenic vode in enako število promocijskega materiala.

Vodo bodo med vikendi delili na mejnih prehodih Sečovlje/Plovanija, Jelšane/Rupa, Obrežje/Bregana in Gruškovje/Macel. Akcija deljenja promocijskega materiala bo potekala vsak vikend, in sicer ob sobotah od 10. do 13. ure, ob nedeljah pa od 15. do 19. ure.

Gneča na cesti!
Ker se zastoji že pojavljajo pred mejnimi prehodi, tudi opozorilo voznikom, naj bodo posebno previdni, če se odpravljajo na daljše potovanje.

21. julija: preteklo turistično sezono je mejni prehod Sečovlje/Plovanija na Hrvaško prečkalo 8.811 vozil s 36.578 potnikiiz Hrvaške pa je izstopilo 5.584 vozil s 23.303 potniki.

Zaradi del na Ravbarkomandi se na odseku že pojavlja zgoščen promet, ki je prisoten tudi med tednom, zato previdnost in potrpežljivost ob prometni konici ne bosta odveč.

Več na primorska24.si …