fbpx

Imajo upokojenci danes res razlog za veselje?

Foto: iStock

Številne upokojenke in mnogi upokojenci so danes prejeli letni dodatek, ki ga je pokojninski zavod izplačal v petih različnih zneskih. Tisti, ki dobivajo najnižje pokojnine bodo na račun prejeli 437 evrov; tisti z najvišjimi pa le 127 evrov. Ob julijski pokojnini bo letni dodatek prejelo kar 609.468 ljudi. Pa imajo upokojenci danes res razlog za veselje?

Namreč socialna stiska mnogih upokojencev je še vedno velika, zato bodo neredki slovenski upokojenci letni dodatek porabili le za nujno kritje položnic ali nakup osnovnih življenjskih potrebščin. Mnogi od njih brez pomoči vedno solidarnih posameznikov, organizacij ali podjetij ne bi zmogli čez dolg mesec.

Tudi Mercator že leta izvaja projekt ‘Sosed sosedu sosed’, znotraj katerega v preko 140 prodajalnah na določene dneve zbirajo potrebščine in izdelke za družine ter posameznike v stiski. Vedno večja solidarnost Slovencev jih vedno znova preseneča. V Mercatorju so v minulem letu v projektu ‘Sosed sosedu sosed’ skupaj z Rdečim križem zbrali več kot 46.000 izdelkov. “V Mercatorju letno podpremo preko 750 različnih projektov in sodelujemo tudi s številnimi humanitarnimi organizacijami. Tako bo tudi v prihodnje«, poudarja predsednik uprave Mercatorja Tomislav Čizmić, ki dodaja, da “so dobrodelne in družbeno koristne akcije, ki jih izvedemo skupaj, torej Mercator v sodelovanju s partnerji in s kupci, najbolje sprejete in zato dolgoročno uspešne“.

O tem priča tudi projekt ‘Donirana hrana’ in Mercatorjevo sodelovanja s prostovoljci Lions klubov, ki zbirajo presežke hrane v nekaterih Mercatorjevih prodajalnah in jo razdeljujejo pomoči potrebnim. Kot izjemen se je izkazal tudi projekt ‘Radi delamo dobro’, znotraj katerega je Mercator letos razdelil kar 91.000 evrov donacij in sponzorstev.

Peter Truden