fbpx

Janković bo odiral Ljubljančane z novim super radarjem

Foto: STA

Mestna občina Ljubljana (MOL) kupuje še en super radar, vendar postopek javnega naročila še ni končan. Namen merjenja s samodejno merilno napravo ni izključno izboljšanje prometne varnosti, kot želijo javnost prepričati v MOL, temveč inkasantstvo z namenom polnjenja prazne občinske blagajne. 

Mestna občina Ljubljana ima po podatkih za leto 2017 med vsemi občinami največji dolg, v višini kar 171,1 milijona evrov. Za primerjavo, Maribor, ki je na lestvici na drugem mestu, ima skoraj trikrat manjšega (62,4 milijona), Koper pa 45,4 milijona evrov. Jankovićevo brezglavo trošenje in negospodarno ravnanje pa morajo sanirati meščani in drugi dnevni migranti, ki se nehote ujamejo v občinski radar. Znano je, da so ti postavljeni na krajih, kjer ni nevarnih cestnih odsekov, temveč tam, kjer je velika pretočnost vozil.

MOL trenutno razpolaga s štirimi ohišji in eno tovrstno samodejno merilno napravo za merjenje hitrosti. Mestno redarstvo uporablja tudi dve samodejni merilni napravi v vozilih, s katerima opravljajo meritve na različnih mestih v občini.

C. Š.