Jankovićeva Ljubljana še vedno ‘usrana’

Foto: Twitter

Ljubljanski župan Zoran Janković se pogosto pohvali, da je slovenska prestolnica “najlepše mesto na svetu” in zgled urejenosti. Mu verjamete?

Fotografije iz Zupančičeve jame (pravzaprav Železne ceste) severno od ljubljanske železniške postaje pa pričajo o tem, da Ljubljana ni ravno zgled čistega okolja – na sredini trga se je našel precej grd kup smeti, očitno ostankov pirotehničnih sredstev ter praznih steklenic penine. Očitno gre za ostanke silvestrovanja ali pa rajanja ob praznovanju pravoslavnega božiča.

Glede na to, da je danes deseti januar, se čudimo, zakaj po skoraj dveh tednih po silvestrovanju ter več dni po pravoslavnem božiču še vedno niso pospravili tovrstnih smeti, ki mečejo slabo luč na prestolnico. Sicer pa, zadnje čase je tudi glede razvpite gradnje kanalizacije, ki ogroža pitno vodo, vse potihnilo …

Demokracija

 • Andrej

  Glede Ljubljane in Zokija: njegov je denar, naše pa smeti.

 • Slehernik

  Zoki čaka da se konča še njegovo pravoslavno silvestrovo, pa bo potem pospravil.

 • pasant

  To ni nič. Pojdite fotografirat na Rašiško ulico v Šiško, kjer je neznani nepridiprav pred garaže odložil kup kosovnih odpadkov, sledili so drugi “pametnakoviči”, tako se je nabralo že več 10 m3 in v enem mesecu nihče ni ukrepal, stanovalci pa so se očitno naveličali plačevati za odstranjevanje vandalske svinjarije. Obveščeni že zdavnaj vsi pristojni (policija, inšpekcija, MOL…) in nič se ne zgodi.

 • freedomfighter

  Hahah v mestu s 300 000 prebivalci najdete en kupcek smeti pa o tem napisete clanek hahah

  • Steiermark

   Čeprav nekateri trite nasprotno (verjetno zaradi svoje nacionalne pripadnosti), čeprav živite v Srednji Evropi, v naši Lublani, si pač zaradi domačnosti in lepih spominov na svojo otačbino, še vedno predstavlate, da ste na balkanu! Vendar razen balkanske nesnage, v Lublani ni Balkana!

 • Minovak

  Odkar je KPL in ostale, mafijec “prodal, (beri šenkal)” izjemno “delavnim” srbskim Bosancem iz republike srbske, je delovna storilnost padla na začetek in nič ne kaže, da bi bilo kaj bolje. Kupi smeti in navlake se kopičijo, najdeš jih povsod in se še večajo, ter – čakajo. Odgovor na prijavo pa je…polako, svi smo mi na Balkanu.

 • Steiermark

  Lublana ima največjo smet ravno na magistratu, in dokler tisto tam nebo odstranjeno, bo po Lublani vedno več “dreka”, katerega jim hočejo servirati kar po vodovodnih ceveh, v pitni vodi….

 • piko8

  On je prepričan, da je njlepši POVODNI KONJ NA SVETU!!