fbpx

Kadrovska rošada Jevška in Đurova dobila po prstih – nekdanjo uslužbenko sta odpustila nezakonito!

Župan Občine Murska Sobota Aleksander Jevšek je kot vodja kriminalistov v ozadju vodil politično igro proti Antonu Štihcu. (Foto: STA)

Lokalna murskosoboška oblast Socialnih demkratov v Murski Soboti je doživela boleč udarec. Višje delovno in socialno sodišče v Ljubljani  je dosodilo v prid bivši uslužbenki mestne občine Murska Sobota, Sabini Gutalj, zaradi nezakonite odpustitve z njenega delovnega mesta. Glavni režiser nezakonite poteze murskosoboške občine pa Srečko Đurov, sedanji načelnik Upravne enote Maribor in bivši direktor murskosoboške občinske uprave.

Po poročanju Sobotainfo.com je Višje delovno in socialno sodišče v Ljubljani z dnem 15.1.2019 sodno razvezalo pogodbo o zaposlitvi med Mestno občino Murska Sobota in Sabino Gutalj ter razsodilo, da je bila izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi iz aprila 2015 nezakonita. Mestna občina Murska Sobota je dolžna Gutaljevi izplačati vse plače od odpovedi do sodne razveze ter denarno povračilo zaradi sodne razveze v višini 7 plač. Občini je še naložilo plačilo denarnega povračila Gutaljevi v znesku 18.271,33 evrov.

Glavna protoganista afere sta bila novoizvoljeni župan iz vrst Socialnih demokratov, Aleksander Jevšek in njegov dolgoletni izvršitelj njegove politike, bivši direktor občinske uprave Srečko Đurov. Njegove prakse v murskosoboški občini so se mu obrestovale, saj je postal pred kratkim načelnik Upravne enote v Mariboru. Ali bo reagiral resorni minister za upravo Rudi Medved in zahteval odstop Đurova z mesta načelnika upravne enote v Mariboru zaradi nezakonite odpustitve Sabine Gutalj?

Ali bo Srečko Đurov zaradi izgubljene tožbe in dokazane nezakonite odpustitve svoje bivše sodelavske Sabina Gutalj odstopil z mesta načelnika mariborske upravne enote?(Foto: STA)

Srečko Đurov je zaradi nezakonite odpovedi pogodbe o zaposlitvi občini Murska Sobota povzročil visoke stroške. (Foto: STA)

Sabina Gutalj vesela, da se je izkazala resnica
Sabina Gutalj je bila v preteklih letih večkrat žrtev šikaniranja vladajoče lokalne politike v Murski Soboti. Službo je izgubila zaradi izmišljenega mobinga in nespoštovanja svojih sodelavk. Celotno afero pa je v ozadju režiral Đurov. V lažno pričanje pa prisilil celo bližnje sodelavke Gutaljeve. Poleg tega, pa naj bi višje sodišče izrecno zapisalo, da šikaniranja in žaljivega odnosa do nekdanje sodelavke ni bilo, kar je na sodišču potrdila celo nekdanja sodelavka sama. Prav tako pa je senat odločil, da ni izpolnjen pogoj, da z Gutaljevo ne morejo nadaljevati delovnega razmerja in se je za sodno razvezo pogodbe odločil, ker naj bi bilo navedeno delovno mesto ukinjeno. “Kdo je v tej zadevi na koncu ohranil čast in dostojanstvo je jasno, zato so izjave občine, ki se sedaj želi v očeh javnosti oprati krivde sama, povsem deplasirane in smešne, ” je izjavila Gutaljeva.

Srečko Đurov je bil izvajalec ukazov murskosoboškega župana Aleksandra Jevška. (Foto: STA)

Srečko Đurov je bil izvajalec ukazov murskosoboškega župana Aleksandra Jevška. (Foto: STA)

Za občino Murska Sobota se boj z izrednimi pravnimi sredstvi nadaljuje
Mestna občina Murska Sobota noče priznati poraza. “Zato bo mestna občina zoper sodbo, ki je dokončna in jo je potrebno izvršiti, v predpisanem roku vložila izredno pravno sredstvo,” so v izjavi zapisali za javnost iz murskosoboške občine. Lokalna oblast iz Murske Sobote je definirala po novem tudi očitne nezakonite kršitve bivših zaposlenih. Ne glede na sodni poraz, so se v MO Murska Sobota odzvali, da so v tej tožbi branili čast in dostojanstvo zaposlenih na občini.

Luka Perš