fbpx

Kaj je Jankovič delal v Mariboru? Je učil Arsenoviča županovanja?

Foto: STA

Lepo je, da se župani mestnih občin vabijo na obiske, a če ne bi šlo za župana Ljubjane Zorana Jankoviča, bi lahko celo dejali, da se bo iz obiska rodilo kaj dobrega.

Arsenovičev “učitelj” v Mariboru?

Mariborski župan Saša Arsenovič je včeraj na delovnem obisku gostil ljubljanskega kolega Zorana Jankovića in predstavnike Javnega holdinga Ljubljana. Skupaj z vodstvom nastajajočega mariborskega javnega holdinga so izmenjali primere dobrih praks v ustanavljanju holdinga ter izkušnje z obdobja njegovega 12-letnega delovanja.

Kot je povedal Arsenovič, mesti tudi sicer dobro sodelujeta in si izmenjujeta izkušnje na različnih področjih, včeraj pa so se dotaknili predvsem javnega holdinga, ki bo v štajerski prestolnici povezal šest javnih podjetij pod vodstvom Lidije Pliberšek, sicer aktualne direktorice Pogrebnega podjetja Maribor.

Janković, je pohvalil lepo prenovljen Glavni trg, je potrdil, da župani vseh mestnih občin dobro sodelujejo. O ustanavljanju holdinga je dejal, da Pliberškovo čaka zahtevno delo, ki terja zelo veliko odločnosti, predvsem pa bo morala direktorje posameznih podjetij prepričati, da bodo verjeli v projekt povezovanja.

Vsi skupaj lahko le upamo, da Jankovič, Arsenoviča ne bo učil svojih manir, kot jih je imel s farmacevtko, s Stožicami in ostalimi mahinacijami.

eMaribor