Kam danes v trgovino? Zaprta sta Hofer in Lidl, pošte so zaprte

Danes je dan solidarnosti, ki je Sloveniji nenadoma prinesel en dodatni prosti dan. Neumnost, katere se je spomnila ta vlada, pa je prinesla zmedo tudi med trgovci.

Mercator. Danes, v ponedeljek, bodo od 8. do 15. ure odprti vsi Mercatorjevi hipermarketi in supermarketi ter trgovine na ogroženih območjih, skupaj 196 trgovin, pretežno z živili. Za zagotovitev dostave pravnim osebam, ki bodo delovale (bencinski servisi, trgovci, javni naročniki …), bodo od 8. do 12. ure odprte tudi vse enote Mercatorjeve veleprodaje C&C (13 lokacij).

Spar. V ponedeljek bodo vse trgovine Spar in Interspar po Sloveniji odprte po skrajšanem delovniku od 8. do 13. ure. Izjema je trgovina Spar partner Nazarje, ki je bila v poplavah poškodovana in je do nadaljnjega zaprta.

Tuš. V ponedeljek bodo med 8.00 in 13.00 uro odprte tudi naslednje Tuševe franšizne trgovine: V Mariboru, Tuš Koroška cesta, Tuš Kardeljeva, Tuš Slivnica, Tuš Limbuš, Tuš Mala tržnica in Tuš Dvorjane. V pomurskem koncu: Tuš Spodnja Ščavnica, Tuš Črešnjevci, Tuš Dokležovje, Tuš Turopolje – Murska Sobota.

Jager. Vse trgovine Jager bodo v ponedeljek odprte po skrajšanem delovniku od 8. do 14. ure.

Eurospin. Vse trgovine, razen Eurospina Nazarje, bodo odprte po ustaljenem urniku. Tudi vse mariborske trgovine.

Na dan solidarnosti, 14. avgusta, bo delovala vsa državna kritična infrastruktura, ki zajema sektorje energetike, prometa, prehrane, preskrbe s pitno vodo, zdravstva, financ, varovanja okolja ter informacijsko-komunikacijska omrežja oz. sisteme.

Odprte bodo tudi vse banke, ki bodo lahko izplačale tudi plače tistim delavcem, ki jo prejemajo 15-ega v mesecu. Ne bodo pa poslovale pošte.

Zaposlenim, ki bodo 14. avgusta delali, pripada dodatek za delo v manj ugodnem delovnem času, to je dodatek za delo na dan praznika oz. na dela prost dan, ki za zaposlene v javnem sektorju znaša 120 odstotkov. Zaposleni, ki zaradi dela prostega dne ne delajo, pa prejmejo nadomestilo plače zaradi praznika oz. prostega delovnega dne v vrednosti 100 odstotkov plače.

V kolikor bi bil ponedeljek res dan za solidarnost, torej, da bi vsi odšli na delo in bi se vsi delavci odrekli enemu plačanemu dnevu, bi Slovencem, prizadetim v poplavah, bolj pomagali. A tega vlada Roberta Goloba očitno ne dojame.

E-Maribor