fbpx

Kandidat za ministra Bandelli v preiskavi KPK zaradi županskih poslov

Alenka Bratušek in Marko Bandelli (foto: STA)

V javnosti je nedavno odjeknila novica, da komisija za preprečevanje korupcije preiskuje kar 6 ministrskih kandidatov Šarčeve vlade, med katerimi sta tudi predsednica stranke SAB Alenka Bratušek in podpredsednik stranke Marko Bandelli, nekdanji komenski župan.

Po neuradnih podatkih naj bi bili predmet preiskave KPK zoper Bandellija njegovi županski posli, o spornosti katerih so javno spregovorili tudi komenski občinski svetniki, takoj po njegovem odhodu z županskega mesta.

Zato je sedaj vprašanje na mestu: Junija za Bandellija preiskava KPK ministrskih kandidatov nesprejemljiva
Še junija je Bandelli na svojem socialnem omrežju glede korupcijskih preiskav zapisal: “Nikoli ne bom razumel, zakaj obtoženi lahko kandidirajo in postanejo del ekipe, ki naj bi predstavljala integriteto, poštenost, ljudstvo.  Kako lahko nekdo, ki je bil obtožen, mene predstavlja. Nekaj je hudo narobe. To moramo rešiti.”

Zato je sedaj vprašanje na mestu:
Marko Bandelli
, ali boste sedaj, ko se je na seznamu koruptivnih oseb znašlo tudi vaše ime, rešili nastalo situacijo, predstavljali integriteto, poštenost in ljudstvo ter vrnili svoj poslanski mandat? Bo to storila tudi predsednica SAB Alenka Bratušek, saj je tudi njeno ime na seznamu preiskovanih KPK?

Ali se boste zgolj tipično levičarsko za vsako ceno oklepali poslanskega in ministrskega položaja, kljub črnemu oblaku korupcije, ki se je pojavil nad vašim imenom in vašo stranko?

Več si lahko preberete na portalu Primorska24.