Kandidat Židanovih Socialnih demokratov za župana Nove Gorice pijan povzročil nesrečo!

Kandidat za župana Nove Gorice Sebastjan Komel. (Foto: STA)

7. maja letos je kandidat Židanovih Socialnih demokratov za župana Nove Gorice Sebastjan Komel pijan povzročil prometno nesrečo. Pri tem je napihal 0,94 miligrama alkohola v izdihanem zraku, kar je 0,44 promila.

Primorske novice danes pišejo, da je kandidat Socialnih demokratov za župana Nove Gorice Sebastjan Komel 7. maja letos povzročil prometno nesrečo. Policisti so na podlagi alkotesta izvedeli, da je bil ta v alkoholiziranem stanju, saj je napihal 0,94 miligrama alkohola v izdihanem zraku.

“Res se je zgodilo. In še vedno mi je strašno žal,” se je odzval Komel na vprašanje Primorskih novic. Območna organizacija Socialnih demokratov Nova Gorica je kandidata za župana Mestne občine Nova Gorica Sebastjana Komela predstavila 29. avgusta. Diplomirani ekonomist, ki prihaja iz gospodarstva, Sebastjan Komel med svojimi ključnimi prioritetami vidi zlasti spodbujanje gospodarskega razvoja novogoriške občine, saj meni, “da na tem področju v zadnjem desetletju ni bilo skoraj nič narejenega”.

Ali bo Komel po razkritju afere še kandidat za župana Nove Gorice, smo povprašali tudi na stranko SD. Na odgovore še čakamo.

Seznam politikov, ki so v preteklosti pred vožnjo pregloboko pogledali v kozarec, je dolg
Ta primer še zdaleč ni edini, ko so policisti za volanom ujeli vinjenega župana. V začetku leta so postojnskega župana Igorja Marentiča možje v modrem za volanom ujeli s kar 1,73 promila alkohola v krvi, po celem mesecu skrivanja, kolikor je preteklo od dogodka, pa na mu na začudenje mnogih niti na misel ni prišlo, da bi odstopil. Hud incident pa je pred dvema letoma povzročil tudi kranjski župan Boštjan Trilar, ko je po tem, ko je povzročil prometno nesrečo, pričel zmerjati policiste, žalil je reševalno osebje, upiral pa se je tudi alkotestu. Za našteto mu je bilo odrejeno pridržanje, odvzem krvi pa je po pričakovanjih pokazal, da je bil Trilar v času nesreče močno pijan. Okrajno sodišče mu je nato izreklo 18-mesečno prepoved vožnje ter 5.600 evrov globe, Trilar pa se je pred javnostjo branil z naravnost bizarnim izgovorom, da je prometno nesrečo povzročil kot zasebna oseba in ne kot župan Kranja – kar ostaja še danes.

Veliko pozornosti je v preteklosti zbudil incident z Gašparjem Gašparjem Mišićem, takratnim predsednikom uprave državne Luke Koper, ki je leta 2014 napihal približno 1,25 promila, ko so ga policisti ustavili med vožnjo prestižnega range roverja. Tudi on je bil poln izgovorov, najprej je trdil, kako so mu nasprotniki to “lepo servirali”, nato se je izgovarjal na jemanje antibiotikov, ki naj bi po njegovem umetno dvignili izmerjeno raven koncentracije alkohola v krvi. Državljani nismo tako neumni, da bi mu verjeli, prav tako pa so medicinski strokovnjaki njegove neumne izgovore hitro ovrgli in pojasnili, da v primeru uživanja alkohola ta zmanjša učinkovanje antibiotikov, ne pa, da antibiotiki okrepijo delovanje alkohola. Kot privilegiran državljan kljub začasno odvzetemu vozniškemu dovoljenju ni trpel posledic svojega neodgovornega ravnanja. Ko mu je državna Luka Koper zagotovila službeno vozilo s šoferjem, mu je bilo še udobneje, predvidevamo. Nesrečo s katastrofalnimi posledicami pa je v Sarajevu povzročila takratna tamkajšnja veleposlanica Nataša Vodušek, in sicer med vožnjo službenega mercedesa z diplomatskimi tablicami. Močno vinjena je namreč udeležencu prometne nesreče povzročila hude telesne poškodbe, predsednik republike jo je po dogodku odpoklical, obsojena pa je bila na eno leto zaporne kazni, ki jo je zaključila predčasno. Verjetno ni treba poudarjati, kakšno škodo je s svojim ravnanjem povzročila ugledu Slovenije.

Drugače od naštetih pa je leta 2010 ravnal takratni minister za regionalni razvoj in lokalno samoupravo, Henrik Gjerkeš. Po službeni zabavi so ga policisti med vožnjo zalotili pijanega za volanom, po dogodku pa je bil s strani policije pridržan do streznitve. Presenetljiv pa je bil njegov odziv na dogodek. Takoj je namreč sprejel odgovornost za svoja dejanja in odstopil kot minister, kar je glede na splošno nizko politično kulturo v Sloveniji prava redkost.

C. Š.

 • Soave

  + + ++ + + za članek !!

  Tole, kar pripenjam, pa z njim nima nobene povezave.
  Danes je menda Dan miru ? In tale članek piše o možeh in fantih, ki so dali življenja v teh nesmiselnih vojnah. Morda daleč od doma, od Domovine !!
  Upam, da koga med nami ne bodo motili zvonovi cerkva, ki se bodo oglasili po celi EU , Ob 18h – 18, 15 .
  Takrat ne godrnjajte, ampak se spomnite na več kot 30.000 slovenskih mož in fantov, v katerih spomin bodo zvonili !!!!

  https://si.aleteia.org/2018/09/21/velika-morisca-slovenskih-fantov/?utm_campaign=NL_si&utm_source=daily_newsletter&utm_medium=mail&utm_content=NL_si

 • Antonius

  Vidite, tole se dogaja slabo obveščenim *nesrečnikom*.
  Minister opozarja, da alkohol škoduje zdravju, kar je za predvsem za župane in politike absolutno nedorečeno. Njim v vednost bi k opozorilu moral pripisati še, da si po pitju alkohola alkoholiziran.

  • SIMON ROZIC

   Župančki mislijo, da se jih alkohol “ne prime”, prav tako, kot se jih ne prime
   pamet ali poštenje ; na to dvoje so celo imuni!

  • rrrrr

   Ma, porka bandiera rosa, Novohoričani pa že ne bomo za župana izvolili socialnega demokrata, ki ni še ničesar ukradel, nikogar nategnil, niti še ni pijan sesul vsaj enega kandelabra ali pešca? Če so lohkor drughi, pole nej še mona uot Sebastjana! O, la!

 • Olga2345

  Mar ni tudi Kučan povzročil prometno nesrečo s smrtnim izidom, ki jo zanika?

  • SIMON ROZIC

   A Kučan ima šoferski izpit? Ne bi vedel, saj vedno leze iz nekih drugih
   limuzin, kjer sedi v varovanem sedežu na zadnjem sedalu…..

   • Simon Novak

    Pa kaj ima sedaj veze Kučan s tem člankom=?

    • SIMON ROZIC

     …o neki prometni nesreči , ki jo je zakrivil Kučan gre…
     pa sem mislil, da človek nima šoferskega!

     • Simon Novak

      O nobeni prometni nesreči in Kučanu ni nikjer nič zapisano, to je pač v tvoji đešnjakarski pameti, kjer se vam izmenično prikazujeta Kučan in Tito

     • SIMON ROZIC

      Tako slabega okusa pa res nimam, da se bi me te diktatorske
      ogabe prikazovale! V svoji glavi imam red in ničelno toleranco
      do teh rdečih komunističnih svinj!

     • Simon Novak

      Ti jih omenjaš

     • SIMON ROZIC

      Kučanova kriminalna dejanja res niso še nikjer “zapisana”,
      bojo pa enkrat gotovo prišla na dan ! Takrat bo to knjiga stoletja
      in literatura za celotno obdobje SFRJ in samostojne Republlike
      Slovenije !

     • Simon Novak

      Seveda

     • Simon Novak

      Seveda, bolje prodajana knjiga bo od Enciklopedije

     • SIMON ROZIC

      Repetova “sveta” Kučanova biografija tako ali tako
      ne gre v promet! Mogoče sam kupi kakšen izvod za svoje
      “potomce” ali Božična darilca , ali pa so po Lukšičevi
      “državni vzgoji” za porabljenih 1.700.000 eur že obvezno
      čtivo v šolah in vrtcih….bomo videli, saj je njegov “poslovni”
      partner Pikalo postal celo šolski minister !?!

     • Simon Novak

      Govori slovensko

  • Shadow

   Kranjskega mostu izpred veliko let menda nikoli ne bo pozabil, še zlati pa ne zadnjo uro….

 • Franc Šink

  Madona kaj je z temi našimi politiki? Kradejo, poneverjajo, pijejo….!
  Vsak dan nekaj novega na sončni strani Alp.

 • Simon Novak

  Sem za levo opcijo, ampak takšnega človeka bi bilo treba takoj umakniti kot kandidata

  • SIMON ROZIC

   Oh, Simonček, da ti slučajno ne bo žal ? – kaj pa, če ga boš kdaj
   “potreboval”? (službeno, mislim, da ne bo dileme!!!)

   • Simon Novak

    Pijančkov nikoli

  • ZatonMesecnikov

   Levičar kot Levičar. Z vsakim bo podobno….

  • david23

   Ja, ker ima zelo kreativen odnos do pojma odgovornost in tisti, ki so kandidaturi pritrdili tudi!
   A bo imel kreativen odnos do pojma odgovornost tudi v politiki?

 • Simon Novak

  Na Zmageca pa ste (namerno) pozabili v odstavku Seznam politikov, ki so v preteklosti pred vožnjo pregloboko pogledali v kozarec, je dolg

  • ZatonMesecnikov

   Zmagec je levičar, nihče ni nanj pozabil. Vendar je Marginalec in ne član stranke, dediča ZKS in branilca civilizacijskih pridobitev Revolucionarnega boja jugoslovanskih narodov… .

 • rrrrr

  Izgleda, da gre pri Židanovih za vajenca, ki se mora šele napiti, da povzroči nesrečo. Njegovi šefi jo že skoraj stoletje trezni povzročajo.

 • xtc

  V nekih normalnih državah,bi bilo za take,politične kariere dokončno konec,

 • ZatonMesecnikov

  #Kandidat Židanovih Socialnih demokratov za župana Nove Gorice pijan povzročil nesrečo!#

  če levičar pijan povzroči nesrečo, je to storil v obrambi civilizacijskih vrednot in v borbi za napredek. (Luka Polmesec, predvolilna soočenja)

 • dež

  Avtor prispevka ima hude težave z mg in promilami.
  0,94 mg/l izdihanega zraka ni enako 0,44 promile (včasih je bilo dovoljeno 0,5 promile, danes je 0,25 mg/l), temveč to znese skoraj 2 promili (mg x 2,1=promil).
  Lahko ugotovimo, da je bil dečko nabit kot mamba in je bolj kot za župana primeren za kakšno ustanovo, kjer zdravijo odvisnost od alkohola.

 • ptr

  Omenjenim zgled ni Gjerkeš temveč Kacin pred več kot 20 leti, ko je bil še obrambni minister. Enkrat je vozil s službene žurke na Pokljuki, kjer je alko tekel v potokih, na takrat še polovični “avtocesti” med Naklim in Kranjem (na mestu, ki je dogodku na “čast” dobilo ime “Kacinov ovinek”) divjal po levi strani ozišča in treščil v nasproti pravilno vozeči hrvaški avtobus. Pravi čudež, da ni bilo smrtnih žrtev. Šele na pritisk javnosti, kakšen teden po trku, je Kacina v bolnišnici obiskala policija in mu odvzela vzorec krvi za analizo. V tem času se seveda ves alkohol že počisti iz krvi, tako da jo je uradno odnesel kot popolnoma trezen.

  • FRANC3

   Če si ”naš”, ti je vse dovoljeno.

  • Hribouc

   IN GA SLADKO SERJE KOT PRVI NA SCENI.
   Nealkoholik, seveda in služi krvave denarje (Demokracija par tednov nazaj)na najbolj perfidne načine lepo dalje….
   Orwellowi / Kučanovi prašiči žrejo in serjejo na debelo.

 • Hun

  priviligarance mora ljudstvo prek prava ostro obsodit…upam da jih Zobec ne bo branil ali ker drug pravnik, ki brani svojo interesno skupino

  • ZatonMesecnikov

   Ljudstvo na pravo nima najmanjšega vpliva Hune….

 • Shadow

  Že od 1945 je veljalo, da je “sistem” znal izslediti “ljudi z grehom” (pijan povozil pešca, varal ženo, ukradel denar, nedokončane šole, problem z alkoholom) jim ponudil uslugo ali dve pri prikrivanju njihovih grehov in jih pri tem trajno zagrabil za moda – seveda so takšni posamezniki postali večni sužnji sistema allias globoke države – podobno kot pri mafiji – nikoli več nisi mirno spal in vedno se je lahko kdo “oglasil” z željo, da je kaj za postoriti…..

  70 let takšne mentalne pohabe in negativne biološke selekcije izoblikuje strahovito zalego mentalno zaostalih, notranje nedoraslih, vendar zvestih vojščakov globoke države. Čez leta sami ustoličijo komedijanta in podpovprečnega srednješolca za predsednika vlade, da poveljuje Avgijevemu hlevu. Tudi nepotešeni izsiljevalec farmacevtke bo jeseni ponovno izvoljen z večino glasov v najlepšem mestu. In Orwellova živalska farma gre naprej …

  • FRANC3

   Žalostno, a tako potekajo stvari v Sloveniji. Potem pa vsi, ki niso niti s prstom mignili, vzdihujejo in tarnajo. Dokler bo tako, se bodo nesposobni levaki delali iz nas norca.

  • Hribouc

   Kaj bi bilo, senčica draga, če bi člouk medijem razbobnal, da je Janezzzzz Janšaaaa, oni od Urške Bačkovnikove, da ne bo pomote z onima devema rdečima idiotoma, ki se imata za JJ in ,ki vlečeta od nas norcev davkoplačevalskih debele denarje, ves pijan in zadrogiran povozil človeka do smrti in, da mu komunajzarska Ljudska Milica in Ljudski Tožilci niso skrivili lasu na glavi ne med nogami!?
   —————————————————-
   Kaj bi bilo?
   Živega bi ga odirali po medijih ene tri tedne¸, potem bi današnja Milica prišla s kamerami ponj in bi ga senzacionalno odpeljali k preiskovalnemu sodniku.
   Potem bi ga skupaj, prasci levuharski živega pekli na ražnju po medijih še en mesec dokler ne bi bila izrečena sodba : 30 let kehe na Dobu, od tega 7 let samice !

   BANDA RDEČA!
   (Upam, da Črnković sproti beleži vse zapisano!)

 • Hribouc

  Spoštovani C.G., pozabil si na Milana, ki ni vedno vozil trezen, sploh pa po Gorenjskem ne, baje!

  Dokaze in pričevanja svoja Narod hrani v slovenski Skrinji Zaveze.

 • Anton

  pa čakte al ste vi to resni/pri zdravi pameti SD-jevci. S pjancem v borbo za kandidaturo za občino Nova Gorica? Res nizko ste padli,ni kaj, sicer me pa pri vas nič več ne preseneča, kajpak v pozitivnem pomenu besede,da se razume

  sarkazem press

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!