fbpx

Kar 250 strelcev se je pomerilo na evropskem prvenstvu v streljanju glinastih golobov na strelišču Gaj na Pragerskem

V Strelskem centru Gaj na Pragerskem je bilo med 31. majem in 2. junijem mogoče opaziti pestro dogajanje, saj je Športna strelska zveza Slovenije organizirala 7. Evropsko prvenstvo v univerzalnem trapu. Na tekmovanju se je pomerilo kar 250 strelcev iz 11 različnih držav in se potegovalo za najvišja odličja v tej disciplini.

Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec in župan Občine Slovenska Bistrica Ivan Žagar sta nastopila kot slavnostna govornika, sledil pa je tudi kulturni program, v okviru katerega je nastopil umetnik Lado Jakša.

Prepoznavnost strelišča močno narašča
V Strelskem centru Gaj so zadovoljni, ker z dodelitvijo velikih tekmovanj vrhunskemu strelišču na Pragerskem narašča prepoznavnost. Na generalni skupščini, ki je potekala v Budimpešti, so namreč delegati z absolutno večino Sloveniji in Strelskemu centru Gaj dodelili organizacijo tokratnega Evropskega prvenstva v univerzalnem trapu ter še eno pomembno tekmovanje, Evropsko prvenstvo v kombiniranem streljanju, ki bo potekalo med 2. in 11. julijem naslednje leto.

Sicer na strelišču ves čas potekajo tudi mnoga druga mednarodna tekmovanja Grand Prix. Septembra letos se bodo medsebojno pomerili tudi strelci na Državnem prvenstvu Lovske zveze Slovenije, poroča Mariborinfo.

H. M.