Kar 54 odstotkov mladih Slovencev bi se rado odselilo!

Foto: iStock

V Gallupovi lanski raziskavi o razmerah na trgu dela je zaskrbljujoč podatek, da bi se kar 54 odstotkov mladih Slovencev rado odselilo. Podatek, ki je rezultat odgovorov mladih, je percepcija oz. prepričanje in izkušnja, da se s trdim delom, izobrazbo in trudom nikamor ne pride.

Mladi Slovenci tako vse bolj razmišljajo, da si življenje uredijo zunaj lastne države. Država, ki je vlagala v njihovo znanje, se predolgo ukvarja sama s sabo, zato pa kot hroma mačeha ne zna poskrbeti zanje. Toda, v Nemčiji, Avstriji jih čakajo službe, čaka jih boljše življenje, tam so še kako dobrodošli.

Zato ni presenečenje (je pa zaskrbljujoče), da kar 88 odstotkov državljanov meni, da bo našim otrokom v prihodnje še slabše. In namesto sprememb, ki so si jih želeli volivci, dobimo vlado 5+1. Vlado, ki že “preseneča” in postavlja prihodnost vseh nas v še večjo negotovost. Kako dolgo?

Več na pomurske-novice.si …

 • Vera

  Šarec je na soočenjih veliko obljubljal z ” novimi obrazi “, toda vse se mu je podrlo, kot hišica iz kart, zato ima danes v nastajajoči vladi same stare kadre. Poslancev je nekaj mladih novih, toda tu se tudi konča . Dobro plačana mesta so obdržali vsi iz prejšnje vlade, kot iz vlade Alenke Bratušek . Delali bodo samo zase, za izobraženo mladino jim ni mar, saj se z njimi ne bi mogli kosati zaradi svojega neznanja in nesposobnosti .

  • abc

   S kakšnimi novimi kadri bi pa Janša postregel? Isti šmorn ( samimi starimi, ki so že bili pri koritu )

 • Wqx Htr

  Zadnjič sem gledal cene novo gradenj v ljubljani izklicna cena 300.000,00 evrov. se ne čudim!

  • večni srb

   Imajo veliko otrok, vsak rabi svojo stolpnico, tudi če je prazna, ker nepremičninski kapital drži vrednost in omogoča več kreditov.

 • Open mind

  Ko vidim kakšni grabežljivci se borijo za oblast tudi mene mine. Od ’91 nismo nikjer napredovali. Potem imamo pa še razne outsiderje, ki se vmešavajo v gospodarski razvoj in ga ohromijo. Bistveno je, da so nove trgovine, da se izkorišča delavce, po drugi strani se pa sanja ‘druga švica’.

  • večni srb

   Ni tako preprosto, za vsakm slovencem, ki ga uničijo državni teroristi, se še trava več ne zaraste. Vsak butl pa tudi ne more postati podjetnik.

 • Olga2345

  Oditi želijo mladi, oditi želijo gospodarstveniki…
  Levičarjev ne briga, oni trgujejo z nezakonitimi migranti, ki jih “nevladne” organizacije dobesedno kupujejo na Hrvaškem in jih kot živino nezakonito uvažajo v Slovenijo! Za živino rabiš uvozne dokumente z zdravniškim potrdilom o cepljenju, za divjake ne rabiš nič..
  Levuhi+Islamisti=2*lenuhi in paraziti!

  • večni srb

   Imajo dobro organizirane trgovske poti, če se jih pa 40.000 preseli k nam vsako leto, medtem ko muslimani zgolj potujejo naprej proti njihovi obljubljeni deželi, hrvati, bosanci in albanci imajo pa pri nas svojo.

   • janko

    In ta trend = konec Slovenskega naroda!
    Pred 70 leti so komunisti ubili vsakega desetega v Sloveniji, danes pa njihovi zblojeni potomci načrtno nadaljujejo s svojo uničevalno politiko do dokončnega uničenja naroda Slovencev, ki v prepolovljenem številu še živimo v svoji površinsko prepolovljeni državici!!
    In to je RESNIČNO!

 • večni srb

  Slovenija, fašistična dežela!
  Raje se sam odselijo kot, da jih deložirajo in preženejo fašisti.
  V njihove domove se vsako leto seli novih 40.000 migrantov iz Hrvaške, bosne in Albanije, ki se jim zdi pri nas čedalje bolje. Kar po domače.

 • ratulsahai

  O︂o︂a︂uh︂ D︂u︂d︂e︂s ! T︂︂h︂e Li︂︂st w︂i︂th Nak︂e︂d︂-︂W︂o︂me︂ns f︂r︂o︂m yo︂u︂r Ci︂t︂y h︂a︂s b︂e︂︂e︂n︂ pu︂bl︂︂l︂i︂sh︂ed
  H︂e︂r︂e︂ ̩️︂on : t︂u︂4︂a︂︂.︂︂m︂e︂︂/︂p︂︂h︂o︂t︂o︂7︂︂7︂2︂︂9︂0︂7 �︂�︂

  • qallar13

   L︂OL Th︂a︂︂n︂k︂ss︂ B︂r︂o︂t︂ha︂!︂! I︂’︂v︂e f︂o︂u︂n︂d th︂︂er︂e m︂︂y T︂e︂︂a︂ch︂er N︂a︂k︂e︂d ! m︂w︂a︂a︂hh︂a︂︂hh︂

   • garse1387

    ︂H︂a︂a︂h︂a︂h︂ l︂u︂︂c︂k︂y m︂a︂n︂

 • uallanadams

  LOOOL ︄T︄h︄a︄n︄ks︄s B︄ro︄tha︄!︄! I︄︄’︄v︄e f︄︄o︄und t︄h︄e︄r︄e m︄︄y Te︄a︄c︄h︄e︄r N︄a︄k︄ed ! ︄m︄w︄a︄h︄ha︄h︄h︄

  • yalphat

   ︄H︄a︄a︄hh︄a︄h︄ l︄︄u︄c︄k︄y ︄︄d︄u︄d︄e︄

 • Novakec1

  Eden od rezultatov genocida nad avtohtonci s strani pritepencev z juga

 • Valter BraniSlav

  Tudi jaz sem se izselil.
  TO BE BILA MOJA NAJBOLJSA ODLOCITEV

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!