Katastrofalno varovanje meje: Prijeli več kot 230 ilegalcev, kar 118 v kombijih in tovornjakih!

Foto: epa

Slovenski policisti so ob koncu tedna prijeli 234 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Tokrat so jih največ prijeli v dveh kombijih in tovornjaku, ki so vozili na kočevsko-ribniških cestah. V enem tovornjaku so jih našli 50, v dveh kombijih pa po 30 in 33. Še en tovorni avto so ustavili na koprskem območju, v njem je bilo 5 migrantov.

Vse to kaže, da slovenska južna meja res ni dobro varovana, saj so tujci pred vstopom v prevozna sredstva v Sloveniji neovirano prestopili državno mejo.

PU Novo mesto: Prijeli 25 migrantov in voznika
Policisti Policijske uprave Novo mesto so prijeli 14 nezakonitih migrantov. Prijeli so jih v Dalnjih Njivah, Sečjem selu, Dolenjem Suhorju pri Vinici (vse občina Črnomelj), na Gabru nad Semičem, na Bizeljskem in v Dobovi. Na Bizeljskem so v nedeljo popoldne ustavili tudi osebni avtomobil srbskih registrskih oznak, v katerem je 35-letni Srb prevažal 8 Turkov. Vozniku so odvzeli prostost.

Na mejnih prehod Obrežje je v petek pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih oznak. V tovornem delu so našli 2 Iračana. V tovornem vlaku na prehodu Dobova pa so našli skritega Afganistanca. Vse tri so predali hrvaškim varnostnim organom. Za ostale prijete postopki še potekajo, so sporočili s PU Novo mesto. Prijeti so se izrekli za državljane Turčije (13), Pakistana (3), Sirije (2), Iraka (2) Palestine, Egipta, Maroka, Rusije, Afganistana (po en).

PU Ljubljana: Prijeli 146 migrantov in 3 prevoznike
V petek in soboto so prijeli 110 migrantov, od tega 30 v Dolenji vasi pri Ribnici v kombiju in 50 v Ložinah pri Kočevju v tovornjaku. Preostalih 30 so prijeli v krajih Dolenja vas, Gornje Ložine, Pirče, Grgelj, Dolga vas pri Kočevju, Kočevje, Bločice in Ljubljana.

V nedeljo so dodatno prijeli še 36 migrantov. V nedeljo so jih prijeli v Mrtvicah, Rajndolu, Petrinah in Ljubljani. V Mrtvicah so  v nedeljo popoldne prijeli kar 33 Pakistancev, ko so ustavili kombi slovenskih registrskih oznak. Vozil ga je srbski državljan ki so mu odvzeli prostost. Prijeti so se izrekli za državljane Pakistana, Sudana, Sirije, Maroka, Eritreje, Alžirije, Francoske Gvineje, Irana, Bangladeša, Indije in Afganistana.

PU Koper: Prijeli 58 migrantov in 2 prevoznika
Prijeli so 58 migrantov, od tega 30 na območju Ilirske Bistrice, 17 na območju Kopra, 6 Pirana in 5 Kozine. Pri tem so v petek ob 12.30 pri Kozini ustavili tovorni avto, ki ga je vozil 61-letnik iz okolice Ljubljane. V njem so našli 4 Afganistance in Pakistanca.

V nedeljo popoldan pa so policisti v Jablanici ustavili osebni avto,  ki ga je vozil državljan Romunije z urejenim statusom prebivanja v Sloveniji. V vozilu so bili 4 Iranci. Za oba voznika bodo podali kazenski ovadbi. Prijeti so se izrekli za državljane Afganistana (17), Irana (9), Sirije (9), Iraka (8), Turčije (4), Bangladeša (4), Albanije (3) in Pakistana, Tunizije, Maroka in Kosova (po en).

PU Murska Sobota: Prijeli 5 migrantov
V petek so jih prijeli na območju Ljutomera.

PU Kranj: Prijeli enega migranta
Da je situacija resna, priča tudi podatek, da so ilegalnega migranta prijeli na Bledu, znotraj policijske uprave Kranj, ki pokriva gorenjsko območje in kjer so primeri prijetja migrantov prava redkost. Nezakonitega prestopnika meje so nastanili v azilni dom. Postopek z njima še poteka.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ob koncu tedna ne poročajo.

Več si oglejte na portalu moja-dolenjska.si

 • šmentanamuha

  Tipi sami iščejo nesrečo in slej ali prej jo tudi najdejo.

  • Ivan Ivanovič

   In kakšnna je ta nesreča? Azil in visoka socialna podpora v eni od evropskih držav?? Potem pa še vso žlahto povabi k sebi. Evropejci pa so postali idioti, brez pameti in brez razumevanja, kaj se jim dogaja. Dogaja pa se jim isto, kot se je zgodilo Indijancem, ko so prišli v ameriko belci: odhod v večna lovišča. Na smetišče zgodovine.

   • Novakec1

    Nimajo žlahte ampak samo ostanek črede.

 • Novakec1

  Zakaj jih sploh lovijo, tako kot hrčki naj jih do meje usmerijo in pomagajo čez mejo pa naj se jodlarji in makaronarji z njimi ubadajo.

 • Vladni komik

  To je pa čudno, Pokljukar zagotavlja, da mejo varuje, da ni lump zaspal, čist možno kukrk je smotan.

  • Laž ima kratke noge.

   Ne deli se norca, bom partizane poslal, boš videl kako se meja čuva

   • Vrhovni sodnik

    Glede na starost, jim daljnoglede na puške na štimi

  • mginko

   Pokljukar ni nič zaspal. Zaspalo je in še spi cca 50% slovenskega drugorazrednega življa (nedržavljanov-nevolivcev), ki danes na vse pretege jamrajo in zlivajo gnojnico na vlado.
   Kar so te volivci z bojkotom volitev izvolili, jih danes ta izvoljena drhal z minimalno večino NATEGUJE NA SUHO. In prav je da jih nateguje. Še bojkotirajte volitve in imejte sosede, katere boste z davki še preživljali. To niso vdiralci preko meje ampak tuji prišleki, ki prestopajo mejo brez problemov po serpentinšku in pokljukarju “dobro” varoavano mejo mafijsko ukradene države.
   In drugorazredni državljani, kako naprej ob “nategovanju” rdečih z murgelsko podporo ??????

 • Poštenjakar

  Moji volivci prihajajo, lepo jih sprejmite.

 • Branko Jadran

  Verjetno z nami ni nekaj vredu, njihova odlocitev je, kakrsne so navajeni, ziveti v naravi, mi jih lovimo, nuduimo civilizacijo, ali njim.to ne pase, v zahvalo pocenjajo neumnosti, no vsaj nekaj delajo

 • pesjanar

  Kje imate zdaj franto da čuva Sl.če je zjebal 12000 Nemcev ni hudič da še ne bi teh musličev,daj serpentinšek prosi svojega idola za pomoč,novodobni lampasti gošarji bodo zagotovili borce,tisti tov.ali tov.šica ermenc pa logistiko uspeh je zagotovljen.

 • JANEZ GUS

  Rdečuhi,narišite jim zebre,kje lahko prečkajo mejo,da se ne potikajo po gozdovih in kamjonih.Golazen komunistična pokvarjena,

 • Olga101

  Dogovorjene komunistične kvote med Cerarjem in Plenkovicem! Bosanci jih uvažajo za debele denarce, slovenski davkoplačevalci pa se pustijo odirati udbomafiji in socialnim turistom!

 • Jan Kovalski

  Kmalu bomo lahko brali npr.: “80 migrantov prijelo dva slovenska policista”.

 • Janka Kranjka

  “Prijeti so se izrekli za državljane Turčije (13), Pakistana (3), Sirije (2), Iraka (2) Palestine, Egipta, Maroka, Rusije, Afganistana (po en).”
  — ne spomnim se kdaj je nazadnje bila vojna v Rusiji, da imajo od tam begunce?? Pa v Turčiji in Egiptu??