fbpx

Kempinski Palace Portorož prejel prestižno nagrado za odličnost

Ameriška akademija American Academy of Hospitality Sciences je na gala prireditvi hotelu Kempinski Palace Portorož podelila prestižno globalno nagrado za odličnost v hotelirstvu Star Diamond Award. S tem se je portoroški hotel pridružil druščini elitnih hotelov po vsem svetu, ki jih je doletela ta čast. Nagrado je iz rok direktorja akademije Josepha Cinquea sprejel novi generalni direktor hotela Kai Behrens.

Kai Behrens je vodenje hotelov Kempinski Palace Portorož in Kempinski Hotel Adriatic prevzel 18. marca letos. Behrens je sicer v skupini Kempinski Hotels prisoten že vse od leta 2007, do sedaj pa je izkušnje nabiral v hotelih Kempinski v Moskvi, Bolgariji, Azerbajdžanu in na Kitajskem.

“Današnja podelitev je verjetno najlepši možen začetek nove službe, a hkrati tudi velika odgovornost. Ekipa Kempinski hotelov tako tukaj, v Portorožu, kot v Savudriji je s trdim in zavzetim delom standarde postavila izjemno visoko. Ekipa, ki diha in živi s portoroškim hotelom, je res vrhunska. In prepričan sem, da bomo vsem izzivom, ki jih tudi v bodoče verjetno ne bo primanjkovalo, zagotovo kos,” je na podelitvi povedal Behrens.

Direktor akademije American Academy of Hospitality Sciences Joseph Cinque je ob podelitvi priznanja povedal: “Ideja za podeljevanje nagrade se je porodila pred 70 leti, med njenimi idejnimi očeti pa je bil tudi vsem znani pevec in igralec Frank Sinatra. Vse do danes se je nagrada Star Diamond Award razvila v eno najbolj cenjenih nagrad, ki si jo marsikdo želi, a le peščica dobi. In vsi, ki nagrado prejmejo, si jo resnično zaslužijo. Veseli me, da se je naši druščini pridružil tudi Kempinski Palace Portorož, ki je svojo odličnost še enkrat več potrdil tudi na današnji prireditvi.”

Prireditev je ponudila tudi zelo pester kulturno-glasbeni program s priznano slovensko umetnico na klavirju Lucienne Lončina, ki je s svojo skupino prisotne razveseljevala še dolgo v noč, prireditev pa so popestrili tudi domači umetniki magičnega gledališča Serpentes. Za presenečenje večera pa je poskrbel svetovno znani ameriški tenorist Christopher Macchio.

C. Š.