Klub županov SDS: danes je čas, da stopimo skupaj in pomagamo

Klub županov SDS s predsednikom stranke Janezom Janšo, Foto: SDS

Klub županov in podžupanov SDS je na slovenske župane naslovil dopis, v katerem poziva, da se kolegi župani prek občinskih uprav in regijskih centrov za zaščito in reševanje povežejo in z njimi koordinirajo ponujeno pomoč. Župane pozivajo, da stopijo skupaj in pomagajo. Dopis objavljamo v celoti.

DOPIS KLUBA ŽUPANOV IN PODŽUPANOV SDS

Povezani župani, županje ter podžupani in podžupanje v solidarnosti

Verjamem, da zmoremo, če stopimo skupaj.

Spoštovani kolegi.

Povežimo se s kolegi župani preko občinskih uprav oziroma regijskih centrov za zaščito in reševanje ter z njimi koordinirajmo našo ponujeno pomoč.

Verjamemo da zmoremo, če stopimo skupaj

Kar nekaj občin v Sloveniji je, ki smo se izognili naravni ujmi, ki je apokaliptično prizadela del Slovenije.

Povežimo se vsi mi, ki smo se tej nesreči izognili, in pomagajmo kolegom županom in kolegicam županjam, ki te sreče niso imeli.

Vzrok za nastalo situacijo je skupek več dejavnikov, eden je gotovo ta, da je narava nepredvidljiva. Drugi večji razlog je gotovo tudi, da se nam občinam s strani države nameni premalo finančnih sredstev za vzdrževanje vodotokov in gozdnih cest. Vendar o tem ob drugi priliki.

Danes je čas, da stopimo skupaj in pomagamo.

Pomagamo lahko tako, da tam, kjer imamo občine možnost, ponudimo delovno mehanizacijo in del delavcev komunalnih podjetij. Prav tako lahko svoje občane nagovorimo k delovni akciji in mi župani organiziramo prevoze in malico za naše ljudi, ki želijo pomagati. Prav tako jih s tem zaščitimo, da ne potujejo z lastnimi prevozi. Ni jih malo, naših občank in občanov, ki želijo pomagati.

Povežimo se s kolegi župani preko občinskih uprav oziroma regijskih centrov za zaščito in reševanje ter z njimi koordinirajmo našo ponujeno pomoč.

Tudi prizadetim občinam bomo tako pomagali, saj jih bomo razbremenili klicev ljudi, ki želijo pomagati.

Verjamem, da bi bil vsak od nas na tem mestu vesel ponujene pomoči.

Mi kot posamezniki lahko veliko naredimo ob podpori dobrih ljudi, za ljudi. Velikokrat stopimo skupaj za skupno dobro, ker tako lahko naredimo veliko več. Dragi kolegi, kolegice, zopet je nastopil ta čas.

Pomagajmo Savinjski, Gorenjski in Koroški.

Danijel Vrbnjak

Vodja kluba županov in podžupanov SDS