Kolesarimo za Ukrajino v Škofji Loki!

Škofja Loka (foto: Facebook)

V začetku naslednjega meseca, bolj točno v soboto, 3. junija, obeležujemo svetovni dan kolesarjenja. V luči vojne v Ukrajini vas ob tej priložnosti poljski veleposlanik v Sloveniji, dr. Krzysztof Olendzki, skupaj s škofjeloškim županom Tinetom Radonjo in predsednikov Škofjeloške zveze upokojencev Miho Ješem vabi na “kolesarjenje za Ukrajino” v občini Škofja Loka.

V sklopu kolesarjenja, ki ga skupaj organizirata Poljsko veleposlaništvo v Sloveniji in Občina Škofja Loka, bodo kolesarji v središču Škofje Loke obiskali letošnji srednjeveški festival, ki razkriva bogato kulturno dediščino tega mesta. Kolesarsko druženje se bo začelo ob 10. uri zjutraj, in bo trajalo do 15:30.

Zbor navzočih kolesarjev bo ob 10-ih zjutraj na škofjeloški železnici, ob 10:50 pa se bodo kolesarji lahko osvežili v kavarni na Mestnem trgu. Sledil bo pozdravni nagovor župana, in mnoge druge dejavnosti. Zatem se bo kolesarjenje nadaljevalo po manjših krajih, in zaključilo na železniški postajo v Medvodah ob pol štirih popoldne.

Demokracija