fbpx

Konec tedna več kot 130 obravnavanih nezakonitih prestopov državne meje

Policijske uprave v Ljubljani, Celju, Kopru in Novem mestu so sporočile več kot 135 nezakonitih prehodov državne meje, ki so jih obravnavali policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje.

Po podatkih, ki so jih za javnost sporočili iz Policijske uprave Novo mesto, Policijske uprave v Kopru, Policijske uprave Ljubljana in s Policijske uprave v Celju, so skupno zabeležili in obravnavali 137  oseb, ki so v Slovenijo vstopile nezakonito. 

Po zadnjih podatkih iz Policijske uprave v Kopru so policisti skupno prijeli 102 nezakonita prebežnika, in sicer so v petek skupno zabeležili 21 nezakonitih prehodov meje; v Rakitovcu 14 državljanov Afganistana, v Gračišču 1 državljana Irana, pri Podgorju 1 državljana Alžirije, pri Zazidu 4 državljane Alžirije in 1 državljana Gambije. V  soboto so prav tako skupno zabeležili 21 nezakonitih prehodov meje; pri Zazidu 5 državljanov Kube in 10 državljanov Afganistana, pri  Kozini  1  državljana  Irana,  pri  Črnotičah 2 državljana Maroka, pri Rakitovcu 2 državljana Afganistana in 1 državljana Pakistana.

V  nedeljo so zabeležili kar 60 nezakonitih prehodov meje, od tega so 6 državljanov Turčije odkrili tudi s pomočjo Policijske uprave Ljubljana, pri poskusu pobega vodiča migrantov s kombijem, ki se je po sledenju tragično končalo s trčenjem na Tržaški cesti v Ljubljani, v katerem je umrl 22- letni državljan Turčije.

Pri  Rakitovcu  so izsledili in prijeli 9  državljanov  Bangladeša  in 2 državljana Pakistana,  zatem  pa  še  13  državljanov  Afganistana.  V  Skadanščini  2 državljana  Bangladeša,  v  Podgorju  8 državljanov  Nepala,  v  Račicah 3 državljane  Turčije, pri Brezovici 1 državljana Alžirije, pri Obrovu pa so policisti ustavili osebni avto, ki ga je vozil državljan Kosova (z urejenim prebivanjem  v  Sloveniji), v vozilu so bili še 4 državljani Turčije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Na Rakitovcu so obravnavali še 12 državljanov Afganistana. 

Policijska uprava Novo mesto med 17.  12.  in  20.  12.  poroča o 30 nezakonitih prestopov državne meje in sicer na  območju  Mihalovca  in Ponikev (PP Brežice) so izsledili in prijeli 17 državljanov Afganistana, 2 državljana Indije in 2 državljana Bangladeša  in na območju Žuničev (PP Črnomelj) 2 državljana Afganistana, državljana  Gvineje,  državljana Slonokoščene obale in državljana Kameruna. 4 državljani Afganistana so bili odkriti med poskusom prečkanja meje na mejnima prehodoma Obrežje in Metlika.

Policijska uprava Celje poroča o 5 interventnih klicih s področja mejnih  zadev  in tujcev med 17. 12. in 20. 12.

Policijski  postopki  s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso končani.

Tanja Brkić