Koper bo dobil enega najsodobnejših domov za starostnike

Datum:

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj, direktorica družbe Deos Irena Vincek in koprski župan Aleš Bržan so z odkritjem temeljnega kamna danes simbolično obeležili začetek gradnje enega najsodobnejših centrov za starejše pri nas.

Deos Center starejših Koper, ki bo zgrajen v Olmu, bo imel 275 nastanitvenih mest, gradnjo naj bi začeli predvidoma septembra, končali pa do konca leta 2023. Prve stanovalce bodo po besedah direktorice Irene Vincek lahko nastanili januarja 2024. Za oskrbovance bo skrbelo približno 140 ljudi.

Morda je slika naslednjega: 1 oseba in na prostem

Minister Janez Cigler Kralj je pojasnil, da v Sloveniji na sprejem v domove čaka med 4000 in 5000 ljudi. “Po celi Sloveniji imamo trenutno odprtih 125 gradbišč oziroma projektov obnove, novogradenj ali koncesijskih projektov.” Dodal je, da bi s temi lahko zagotovili potrebe za naslednje desetletje.

Morda je slika naslednjega: 10 oseb, ljudje stojijo in na prostem

Zagotovil je tudi, da v Sloveniji vsak, ki potrebuje institucionalno oskrbo, to tudi dobi, ne glede na njegove dohodke, poroča STA. Če sam ali njegovi bližnji ne morejo plačati oskrbe, jo plača oziroma doplača občina.

Morda je slika naslednjega: 4 osebe, ljudje stojijo in na prostem

Primorska24

Sorodno

Zadnji prispevki

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje: kako bo po novem letu?

S 1. januarjem 2024 se bo dopolnilno zdravstveno zavarovanje,...

Občina Slovenske Konjice: Rekonstrukcija za hokej ŠRC park Slovenske Konjice

Še ena pridobitev v občini Slovenske Konjice v letu...

Novoletni koncerti v Mariboru, brez domače slovenske glasbe, a zato z jugo nostalgijo

Ob županu Arsenoviču si v Mariboru ne morejo obetati...