Koroška kultura se predstavlja v Ljubljani

Foto: Klub koroških Slovencev

V ponedeljek se v Ljubljani začenja že 16. prireditev koroških Slovencev Koroški kulturni dnevi. Pestro kulturno dogajanje Korošcev bo bogatilo Ljubljano vse do 23. aprila. Na dnevih koroške kulture pa se bodo predstavila pomembna imena koroškega ustvarjanja na vseh področjih, od slikarjev in literatov do pevskih skupin.

Tudi letošnji april bo v Ljubljani odet v koroško kulturo. V štirih dneh od ponedeljka, 16. aprila, pa do ponedeljka, 23. aprila, se bodo v prestolnici odvili zanimivi dogodki, ki bodo širši slovenski javnosti predstavili bogato koroško kulturo s področja likovne, literarne in glasbene umetnosti.

16. Koroški kulturni dnevi se bodo začeli v ponedeljek ob 18. uri v Galeriji Družina z odprtjem razstave z naslovom Nekaj je v zraku slikarja Hanzija Mlečnika z avstrijske Koroške. Odprtje razstave in začetek Koroških kulturnih dnevov bo z obiskom počastila tudi avstrijska veleposlanica Sigrid Berka. V torek, 17. aprila, bo ob 11. uri v prostorih Svetovnega slovenskega kongresa potekala Predstavitev novejših slovenskih koroških publikacij, na kateri bodo predstavljena štiri zanimiva literarna dela, ki so plod Korošcev. To so Tiha zemlja, pesemsko izročilo z Radiš in okolice, ki ga je zbral in uredil Nužej Tolmajer, 80 pesmi ob 80-letnici Lenčke Kupper, brošura Slovenščina v družini ter Dvojezični zemljevidi koroških občin Bekštajn, Bistrica v Rožu, Kotmara vas, Sele, Šentjakob v Rožu, Škofiče in Šmarjeta v Rožu ter zemljevid kraja Radiše.

Celoten članek preberite TUKAJ

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!