Koroška odslej z dvema poslancema

Vir: volitve.gov.si

Jani Prednik (SD) in Jože Lenart (LMŠ) sta nova koroška poslanca. Dravska dolina je ostala praznih rok.

Po 99,89 odstotka preštetih glasovnic je slovenska politična slika že nedvoumno zarisana. Zmaga gre stranki SDS, ki je prejela 24,96 odstotka glasov, sledita LMŠ z 12,66 odstotka in SD z 9,92 odstotka.

Vir: volitve.gov.si

Koroški sta skupno torej pripadla dva mandata, eden v Mežiški dolini in drugi v Mislinjski. Dravska dolina je ostala brez poslanca. V Mežiški dolini se je v državni zbor uvrstil Jani Prednik iz stranke SD, v Mislinjski dolini pa Jože Lenart iz vrst LMŠ. Čeprav je stranka SDS v vseh treh dolinah prejela največ glasov, je na Koroškem ostala brez poslanca.

Celoten članek preberite TUKAJ

  • RATATA

    Rezultat komunajzrjev na Koroškem je zrel za ustavno presojo.
    Nisem še slišal, da bi bil kdaj prednik kandidiral in bil izvoljen!

  • soc

    Slovenski volilni sistem je postavljen natanko po meri komunističnih naslednikov. Še 2004, ko se je slabo obrnilo za njih, so kontrolirali in onemogočali kakršnekoli res reformne poteze desnice prek Desusa in njegove klovnovske barabice Erjavca. Svobodna desna vlada ni mogoča vsaj še dobro desetletje, da odraste naslednja generacija.

    (Je bil pa dobro potolčen in postaran včeraj slednji ob izjavi za TV, ko bi seveda moral objaviti odstop. A očitno z nečim drži zlobnega palčka za jajca…)

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!