fbpx

Koroški milijonarji še bogatejši

Foto: iStock

Ena izmed bolj vročih tem zadnjih dni je poleg volitev za predsednika RS tudi lestvica stotih najbogatejših Slovencev. Preverili smo, kdo izmed Korošcev sedi na prestolih stotih najbogatejših, in kot je bilo pričakovati, je najbogatejši Korošec ponovno prvi mož TAB-a, Bogomir Auprih.

Prvi mož in skoraj 16-odstotni lastnik mežiške Tovarne akumulatorskih baterij Bogomir Auprih ima v lasti največji delež TAB-a izmed fizičnih lastnikov – največji, 40-odstotni lastnik, je podjetje Energija RM –, posledično je njegov finančni izplen z naslova dividend največji. Glede na to, da podjetje vsako leto dosega boljše rezultate in večje dobičke, je tudi Auprihovo premoženje iz leta v leto večje.

Celoten članek preberite na e-koroska.si.

Po poročanju časnika Finance se je Auprih z lanskega 31. mesta prebil na 30., kar sicer ni videti prav dosti, dokler ne pogledamo dejanske finančne pridobitve. Lani je bilo Auprihovo premoženje ocenjeno na 33,2 milijona evrov, letos pa je to poskočilo na zavidljivih 40,7 milijona evrov, kar je 7,5 milijona ali 23 odstotkov več kot leta 2016.

Več na e-koroska.si