Kraja krompirja na Krškem polju v polnem razmahu

Slika je simbolična. (Vir: Moje Posavje)

Od začetka poletja PU Novo mesto tedensko poroča o krajah krompirja, ki se dogajajo na območju Krškega polja. Kot so sporočili, so v Mrtvicah na območju PP Krško v noči na 30. 7. neznanci z njive izkopali in odtujili okoli 300 kg krompirja.

29. 7. nekaj po 19. uri je v Malencah na območju Kostanjevice na Krki padla in se lažje poškodovala kolesarka. Policisti PP Krško so ugotovili, da je 20-letna kolesarka zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji izgubila oblast nad kolesom, trčila v kolesarja, ki je peljal pred njo, in padla. Oskrbeli so jo reševalci in odpeljali v bolnišnico.

Izsiljevanje prednosti
29. 7. okoli 15. ure se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh avtomobilov v kraju Pijavice, na cesti med Tržiščem in Mokronogom. Sevniški policisti so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 59-letni voznik, ki je odvzel prednost 19-letnemu vozniku. Lažje poškodovana voznika in potnico iz vozila 59-letnega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju bodo policisti zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Policisti so med opravljanjem nalog na območju Čateža ob Savi 29. 7. ustavili voznika osebnega avtomobila znamke BMW. Med postopkom so ugotovili, da dva državljana Romunije v vozilu prevažata tri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanoma Romunije so odvzeli prostost, ju pridržali in zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so med 28. 7. in 31. 7. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Čatež ob Savi, Slovenska vas, Bizeljsko, Podgračeno, Loče, Brežice, Perišče, Kapele, Velika Dolina, Veliki Obrež, Mostec, Jereslavec) izsledili in prijeli 362 državljanov Afganistana, 99 državljanov Pakistana, 76 državljanov Maroka, 53 državljanov Bangladeša, 19 državljanov Indije, 17 državljanov Rusije, 15 državljanov Alžirije, 13 državljanov Turčije, 12 državljanov Iraka, štiri državljane Kube, štiri državljane Nepala, štiri državljane Kosova, tri državljane Irana, tri državljane Gvineje, tri državljane Sierra Leone, dva državljana Sirije, dva državljana Kameruna in po enega državljana Gambije, Eritreje, Gane, Kitajske in Ukrajine. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Moje Posavje