fbpx

Kranjska Gora ta vikend v znamenju Zlate lisice

Foto: STA

Zaradi slabih snežnih razmer bo tudi letošnja Zlata lisica ponovno gostovala na Gorenjskem. V Kranjsko Goro je prireditev prestavljena že tretjič zapored, trenutne razmere pa so idealne, saj je snega veliko, obeta pa se tudi hladno vreme. Najboljšim smučarkam na svetu, ki so še v torek na Sljemenu tekmovale v pomladnih razmerah, so združeni mariborski in kranjskogorski smučarski delavci v Podkorenu pripravili odlično progo.

Vodja proge Andrej Rečnik je ob še zadnjih pripravah proge povedal: “Podlaga je zelo trda, toda ni ledena, saj je nismo polivali z vodo, ker jo je dež dovolj zmočil. Zgornjo plast snega bomo popoldan med vratci z glajenjem odstranili, svoje pa bo naredil nato še nočni mraz.”

Lanskoletna dvojna zmagovalka Kranjske Gore Marta Bassino bo danes odprla 58. Zlato lisico. Meta Hrovat, ki je bila na tej progi tretja lani in predlani, bo na veleslalomu nosila startno številko 14. Andreje Slokar zaradi okužbe s covidom ne bo.

Vse je torej pripravljeno za uspešno izvedbo 58. Zlate lisice. Zaradi covid razmer bo prireditev zaprta za javnost. Dostop na prireditveni prostor za obiskovalce ni dovoljen. Določene prometne površine, ki vodijo do tekmovališča v Podkorenu, bodo zaprte. Promet na glavni cesti bo potekal normalno. Policisti Policijske uprave Kranj pozivajo k upoštevanju navodil organizatorja in policije. V turističnih središčih pričakujejo močno povečan promet, zato prosijo za strpnost in upoštevanje prometnih pravil.

Gorenjski utrip