fbpx

Krško: Na ministrstvu brez zagotovil, da urgentna ambulanta ne bo ukinjena

Zdravstveni dom Krško. Vir: Moje Posavje

Na ministrstvu za zdravje so odgovorili na dopis Mestne občine Krško, s katerim je ta izrazila nasprotovanje ukinitvi 24-urne urgentne ambulante v Zdravstvenem domu Krško. V njem sicer navajajo, da predlog o ukinitvi še ni dokončen, a zagotovil, da do ukinitve ne bo prišlo, ne dajejo.

Občina je namreč v dopisu ministrstvu decembra zapisala, da ne pristaja na predlog, da se v Krškem, tako kot še v nekaterih drugih krajih, na primer Radečah, ukine ambulanto nujne medicinske pomoči.

Opozarjajo, da zdajšnja ambulanta pokriva največje območje v Posavju, njeno delo pa poteka ves čas v neokrnjeni obliki in v dogovorjenem kadrovskem in pogodbenem obsegu. Opozarjajo, da bi ukinitev med drugim pomenila poslabšanje zdravstvene oskrbe v Krškem in Kostanjevici na Krki ter dodaten priliv bolnikov na že tako ali tako preobremenjene družinske zdravnike. Sklicujejo se tudi na prisotnost Nuklearne elektrarne Krško.

Na ministrstvu so na dopis občine odgovorili tik pred novim letom. Med drugim navajajo, da argumente občine razumejo in namen ukrepov ni, da bi omejevali dostopnost prebivalstvu do nujnih storitev, a konkretnih zagotovil, da ambulanta ne bo ukinjena, vseeno ne dajejo. Naj bi šlo pa zaenkrat za delovni predlog.

A. M.