Poslanec Kaloh otvoril pisarno za lokalne volitve in sporočil: “Drugi krog je moj!”

Foto: FB Dejan Kaloh

Ker si poslanec stranke SDS Dejan Kaloh, ki zase pravi, da je lokalpatriot, želi, da bi se skrbelo za razvoj vseh mestnih četrti in krajevnih skupnosti Maribora, ne pa zgolj centra, se je odločil, da kandidira za župana. V centru Maribora je ta otvoril volilno pisarno za lokalne volitve 2022 in napovedal: “Drugi krog je moj!”

V Kalohovi novi pisarni so se med drugimi oglasili: aktualni župan g. Saša Arsenovič, državni svetnik g. Vogrin, nosilka Borštnikovega prstana Milada Kalezić in številni Mariborčani in Mariborčanke.

https://twitter.com/DKaloh/status/1586312832538521604?t=Zbgx5IpdU6toVPPlMZkd3Q&s=19

Poleg razvoja vseh delov občine Kaloh v primeru izvolitve napoveduje krepitev turistične ponudbe z izgradnjo razglednega stolpa v obliki grozda ter ponovno odprtje Koroške ceste za enosmerni motorni promet. Pravi, da si bo prizadeval, da v Maribor pripelje sedež kakšne državne institucije ali državnega podjetja. Podpiral bo “zeleno, pametno in ustvarjalno gospodarstvo”, krepil podporno okolje za podjetnike in se tesneje povezoval s sosednjo Občino Hoče-Slivnica za zagon mariborskega letališča.

Kaloh ocenjuje, da je za krepitev turistične ponudbe nujna obnova kopališča na Mariborskem otoku in dvorca Betnava, vrnitev tekmovanja za Zlato lisico na Pohorje in preveritev učinkovitosti Javnega holdinga Maribor. Problematično se mu zdi dosedanje zadolževanje občine in urejanje prometa v mestu. V novem sklicu mariborskega mestnega sveta pričakuje, da bo imela SDS najmanj deset od skupno 45 sedežev. Trenutno sicer zaseda tri.

Sara Kovač