fbpx

Lendavski župan Magyar podvojil sredstva za dijake in študente

Bogračfest 2019. Lendava, 31. 8. 2019. Foto: Aleš Cipot/mediaspeed.net.

Lendavski župan Janez Magyar spet presenetil! Tokrat podvojil sredstva za dijake in študente in zagotovil delo v počitniškem času vsem prijavljenim. “Opravljanje dijaškega in študentskega dela je bilo v času razglašene epidemije novega koronavirusa oteženo, prav tako so številni starši šolajočih in študirajočih otrok utrpeli znaten upad dohodkov, kar je marsikatero družino postavilo v nezavidljiv položaj”, pa upraviči potrebo po podvojitvi sredstev župan.

Z željo po zagotavljanju čim več možnosti za delo mladih v občini, se je župan Janez Magyar odločil, da sredstva za  dijaško in študentsko delo letos podvoji. Občina Lendava je tako v prizadevanju za omogočanje čim številčnejšega poletnega dela mladih, dijakom in študentom namenila 60.00,00 EUR. Dodatna sredstva za ta namen so bila zagotovljena na podlagi neizvajanja določenih storitev v času epidemije, posledično okrnjene izvedbe mnogih prireditev in projektov ter prihrankov iz naslova že zaključenih javnih naročil in skrbnega dodeljevanja sredstev po razpisih, so zapisali v sporočilu za javnost na občini.

Na delo napotenih kar 32 dijakov in 37 študentov

Mladi dijaki in študenti bodo letos poleg opravljanja poletnega dela v zavodu na področju kulture in turizma letos napoteni še v druge inštitucije. Tako so na seznamu letos tudi Območna enota Rdečega križa Lendava, Dom starejših občanov Lendava, Vrtec Lendava, pomoč pa potrebujejo tudi na Ljudski univerzi Lendava in v javnem podjetju Eko-park d.o.o. Lendava.

“Opravljanje dijaškega in študentskega dela je bilo v času razglašene epidemije novega koronavirusa oteženo, prav tako so številni starši šolajočih in študirajočih otrok utrpeli znaten upad dohodkov, kar je marsikatero družino postavilo v nezavidljiv položaj.”

Pomurske novice