Lent ne bo obnovljen v celoti, ker je zmanjkalo denarja?!

Lent

Nesrečni Lent, ki ga bo župan Arsenovič po novem zaprl za promet, se še vedno prenavlja, čeprav bi moral biti obnovljen še pred poletjem. 

Ob Lentu bo po novem promenada. Obnova pa se vleče iz dneva v dan. Ne samo da vsakodnevno tam trpijo stanovalci zaradi hrupa ob obnovi, pač pa trpijo tudi gostinci, kajti gostov enostavno ni, kar je ob prahu in hrupu ter nedostopnosti tudi pričakovati.

Kot piše spletni Večer, naj bi cestno podjetje Ptuj, ki ga je Mestna občina Maribor izbrala za glavnega izvajalca projekta, delo zaključilo konec oktobra. Vendar to ne pomeni, da bo do takrat projekt končan. Obnova Lenta, kakršno so zarisali arhitekti, namreč ne bo izvedena v celoti.

 “Odpovedali smo se celoviti obnovi območja pri Vodnem stolpu oziroma jo zmanjšali. Pred Hišo Stare trte ne bo široke modernizacije, ostali smo pri starem tlakovanju, kar je glede na vsebino hiše najstarejše trte mogoče celo dobro. Na treh tako imenovanih plažah (terasaste tribune ob reki, op. na), to je tam, kjer si prej skoraj padel na laboda, boš zdaj lahko bral knjigo in ti bodo noge bingljale v reki, sta nam vzeli napeta situacija v proračunu zaradi podfinanciranja Mestne občine Maribor s strani države in podražitev atletske dvorane,” je župan dejal za Večer.

Polno izgovorov torej za prazen nič, trpijo pa seveda ljudje in tisti, ki imajo na Lentu gostinsko ali trgovsko dejavnost. Dejstvo pa je, da Lenta že eno leto nihče niti ne “povoha”.

E-Maribor