Lidija Divjak Mirnik že aktivna. Po sramoti na državnozborskih volitvah, sedaj rovari proti županu

Foto: zajem zaslona

Lidija Divjak Mirnik očitno ne more mimo zdrah. Po tem, ko so ji volivci na parlamentarnih volitvah odločno povedali, kam sodi, se je lotila lokalnih volitev in spet šla v zavetja k Stojanu Auerju in ponovno rovari. Tokrat proti županu občine Maribor Saši Arsenoviču.
Lista za pravičen razvoj mestnih četrti in krajevnih skupnosti (LPR) je danes začela z zbiranjem podpisov Mariborčanov, ki nasprotujejo občinskemu prostorskemu načrtu (OPN). Pričakujejo, da se bo interes ljudi – v prvi uri so zbrali ducat podpisov, stopnjeval. Peticijo bo mogoče podpreti do konca meseca, morda še v novembru, pri stojnici na Trgu svobode, napovedujejo.

Propadla državnozborska političarka Lidija Divjak Mirnik (ki je tudi članica Gibanja Svoboda) pravi “Sprejetje občinskega prostorskega načrta, ki zabetonira prostor in usodo ljudi, tik preden se zaključi mandat župana in mestnega sveta, je neetično in niža nivo politične kulture. Prostorski načrt bi moral biti v široki javni razpravi, kjer je dovolj časa, da se vsak občan lahko seznani z aktom in posledicami, ki jih ta prinaša, vendar tega v Mariboru ni bilo,” je dejala Mirnikova.

E-Maribor