Ljubljana nazadovala kar za šest mest

Župana Jankovića zanimajo zgolj še zasebni interesi. (Foto: STA)

Ljubljana se je sicer v letošnjem letu že tretjič uvrstila na lestvico 20 kolesarjem najbolj prijaznih mest, a žal nazadovala kar za šest mest.

Leta 2017 se je po oceni The Copenhagenize Indexa Ljubljana uvrstila kar na osmo mesto, letos pa je zasedla le štirinajsto mesto.

Ocenjevalci sicer menijo, da je Ljubljana lepo, zeleno mesto, ki je prijazno do kolesarjev. Izpostavili so tudi podatke o izposoji koles iz samopostrežnega sistema BicikeLJ, urejanje enosmernih ulic, kjer lahko kolesarji kolesarijo v obe smeri. Prav tako so pohvalili uvajanje križišč in semaforjev za kolesarje ter širitev območij, ki so namenjena le pešcem in kolesarjem.

Vir: Družbena omrežja

Med izzivi za prihodnost pa med drugim navajajo postavitev varovanih kolesarnic oziroma stojal ter vzdrževanje kolesarske infrastrukture v zimskih razmerah.

Utrip-ljubljane.si

 • tasilo

  Samo večina teh kolesralcev ima pa tudi čisto Zokijeve manire, Ljubljano že prav naravnost in čisto po Koželjevsko terorizirajo: samopašno se pošvižgajo na vsa pravila in predpise, vozijo v napačno smer ali tam, kjer sploh ne smejo, preganjajo se po območjih za pešce, … na pločniku pri Figovcu imajo pa že absoluten monopol, čeprav ni približno ne smejo voziti po pločniku (njihova predpisana pot je zarisana!). Naslednjič bom enega na pločniku tako pošteno zaklatil, da bo pogrnil, kolikor je dolg in širok; in ko bo jel kaj milo cviliti o policiji, ga bom pa še nalomil, to golazen biciklatorsko teroristično.

 • Povprečen Državljan

  Kolesarji nimajo kaj iskati v Ljubljani.Pregnati,spoditi,obsoditi…tako kot LGBT skupnost,alternativce,debele,suhe, južnjake,Jankoviča.,Kučana.Evropa to dojema,zato padec za KAR 6 mest!!!!Juhej,desni skačejo od veselja.

 • Antonius

  Pri svojih letih sem še vedno motorist, zato ni odveč, če na prijaznost Ljubljane opozorim še z motoristične plati.
  Vsaka ulica v ožjem središču mesta bi morala imeti rezerviranih vsaj deset parkirnih mest za motoriste. Kot Ljubljančan se težko znajdem, ker na pamet poznam samo nekaj motoristom namenjenih parkirnih mest. Kako se pa tujci znajdejo, sem imel priliko videti na osrednji tržnici v Ljubljani. Ker je parkirnih mest absolutno premalo, so se turistični motoristi pri Zmajskem mostu morali znajti malce po svoje. Motorje so zaparkirali, kjer niso nikogar ovirali in se podali čez trg v gostilno na kosilo. Gostincu, državi in mestu so pustili zapravljeno, redarji so jim pa ob tem času k zapravljenemu dodali še parkirni *pribitek*. Samo 40 evrov po motorju jih je dodatno stal njihov turizem, če so Jankovićevo prijaznost takoj odplačali.
  Ljubljana prijazno mesto?! Samo za tiste, ki ne živijo v njej.

 • milanček

  ljubljana bo napredovala, ko se ta sekret čefurski stegne ali vsaj , če bi bila država pravna, usede za 20let!

 • abc

  A je 2017 bil morda Logar župan al kaj sedaj bluzite.Pa saj vsa mesta enkrat zasedejo višji, drugič pa nižji položaj na lestvici. Tko pač je v življenju. Dolgočasni ste že s tem kritiziranjem vsakogra iv vsega, kar ni po vašem okusu. Pravoverni telebani res!!

 • Van Der Waals

  VODNIKOVO CESTO JE MUSLIMAN JANKO ZOŽAL… IDIJOT!

 • mapu

  Mislim, da se njegov čas izteka, se stara, je brez idej, en kup obtožb, čas je, tik-tak….

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!