Logarjeva Platforma sodelovanja začela z regijskimi obiski

Datum:

Platforma Sodelovanja pod vodstvom Anžeta Logarja je začela z regijskimi obiski. Prva je bila na vrsti Gorenjska, kjer so se člani srečali z župani, podjetniki in predstavniki javnih zavodov.

Člani Platforme sodelovanja, ki jo vodi Anže Logar, so se v četrtek srečali z župani gorenjske regije. Logar je po končanem prvem obisku povedal, da je bil odziv zelo dober in da je to način spoznavanja prakse “od spodaj navzdol” v posameznih občinah. Obiskali so tudi podjetje M-Sora, d. o. o., ki se lahko pohvali z več nagradami (lesarski presežek leta, srebrno priznanje GZS in nacionalno priznanje za inovacijo).

Prihodnje leto Platforma sodelovanja načrtuje obisk vseh regij in čim več občin, saj želijo prisluhniti županom in na podlagi različnih mnenj obogatiti program, ki ga pripravljajo. Načrt dela za naprej je odpiranje posameznih tem in na državni ravni na podlagi razprav na javnih tribunah izluščiti glavne z največjim razvojnim potencialom, na katere bodo osredotočeni. Njihov cilj je, da bi Slovenija v prihodnjem desetletju naredila razvojni preskok in postala ena izmed najbolj uspešnih v EU.

“Torej samo nekaj predlogov in pripraviti ukrepe, kako do tega priti in potem samo to predlagati, ne želimo vsebovati vsega, ampak samo nekaj konkretnih predlogov, ker če se preveč razširi, potem se izgubi fokus teh ukrepov,” je dejal Logar.

Želi aktivno sodelovati z župani
Z vsemi navzočimi so ugotovili, da vse pesti počasnost pri umeščanju objektov v prostor, neodzivnost vlade ter birokracije na zahteve, ki jih imajo občine pri razvoju turizma in preostalih projektov. Pri tem Logar poudari, da podjetniki še posebej poudarjajo nujnost oblikovanja posebne politike glede zagotavljanja ustreznih kadrov, demografije in davkov, ki so v zadnjem letu in pol zrasli. V nadaljevanju si želijo sodelovati prav z župani, saj jih z vidika upravljanja vidijo kot najbližje državljanom in državljankam.

Foto: FB

Platforma sodelovanja se po Logarjevih besedah evropskih volitev ne bo udeležila niti ne bo nikogar iz odbora na drugih kandidatnih listah. Na vprašanje, ali se bodo udeležili naslednjih državnozborskih volitev, je Logar dejal, da glede tega še niso opredeljeni, da pa se temu vprašanju želijo izogniti, “ker so se skupno odločili, da želijo delati na vsebini, in v tem trenutku ni nikogar med njimi, ki bi se ukvarjal s čimerkoli drugim kot s pripravo vsebinske podlage”.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Francija usposobila 10.000 ukrajinskih vojakov

Francija je od začetka ruske invazije na Ukrajino usposobila...

Vlada odkrito sponzorira Hamasove pomagače

Z besedami, ki jih je Robert Golob izgovoril ob...

[Dokument] Ministričino cenzurirano poročilo kaže s prstom na SD in podrejene

Dominika Švarc Pipan, pravosodna ministrica v odhodu, je objavila...

Med obtoženimi za atentat tudi predsednikova žena

Haitski sodnik Walther Wesser Voltaire je za atentat na...