fbpx

Policisti v zadnjem dnevu prijeli 32 ilegalcev!

Foto: STA

Po napetem koncu tedna, ko so policisti po Sloveniji prijeli prek 120 migrantov, tudi zadnjih 24 ur ni bilo mirnih. V tem času so namreč prestregli 32 ilegalcev, od tega največ na območju koprske policijske uprave.

Na območju koprske policijske uprave so od ponedeljka od 6. ure zjutraj do torka do 6. ure zjutraj prijeli kar 21 oseb, ki so nezakonito prestopile slovensko hrvaško mejo. Od tega so policisti Policijske postaje Ilirska Bistrica prijeli 17 migrantov, policisti Policijske postaje Koper pa 4. Izmed ujetih jih je bilo 9 državljanov Pakistana, 7 državljanov Turčije, po dva Alžirca in Sirca ter en Maročan. Vsi bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Dva migranta ujeli v Novem mestu, še dva pa na mejnem prehodu Obrežje
Na območju novomeške policijske uprave so ujeli skupno štiri migrante, in sicer v Novem mestu Afganistanca in Pakistanca, ki sta v postopkih oba izrazila željo po mednarodni zaščiti, na mejnem prehodu obrežje pa so v turškem tovornem vozilu odkrili še dva Afganistanca, ki sta bila predana hrvaškim varnostnim organom.

Fotografija je simbolična (Foto: IStock)

Na območju PU Ljubljana ujeli 4, na območju PU Maribor pa 3 ilegalce
Na območju mariborske policijske uprave so ujeli enega Afganistanca in dva Alžirca, ki so bili ujeti še pri poskusu nelegalnega prečkanja meje, vsi trije pa bodo predani hrvaškim varnostnim organom. Tudi ljubljanska policijska uprava je bila zaposlena z migranti, ujeli so štiri državljane Bangladeša, ki niso zaprosili za mednarodno zaščito in bodo predani hrvaškim varnostnim organom.

Rok Krajnc