Madžarski zunanji minister razkril, zakaj bodo 100 milijonov raje vložili v Trst in ne v Luko Koper

Foto: STA

Pogovori s Slovenijo so v preteklih letih prinašali obljubo o madžarski širitvi v Luko Koper, a smo se na koncu zaradi nasprotovanja koalicijskih strank manjšinske vlade Marjana Šarca raje odločili za Trst. V veliko pomoč pri tej odločitvi pa je bilo tudi nasprotovanje ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek in pa splošna slovenska nenaklonjenost tujim investicijam,” je madžarski zunanji minister Péter Szijjártó komentiral razloge za veliko madžarsko investicijo v tržaško pristanišče in ne Luko Koper.

Obisk madžarskih predstavnikov v Trstu in podpis pogodbe o sodelovanju med Madžarsko in tržaškim pristaniščem je v Sloveniji zasenčila Salvinijeva napoved o rezilni ograji na slovenski zahodni meji. Madžarski predstavniki pa so nedavno razkrili nekatere podrobnosti o samem dogovoru med Madžarsko in Trstom.

Madžarski zunanji minister Péter Szijjártó je dejal, da je madžarska ekonomija osnovana na izvozu izdelkov. Konkurenčnost madžarskih podjetij je tako odvisna od različnih faktorjev, eden izmed njih je tudi logistika izdelkov do končnih trgov. Do sedaj so bila madžarska podjetja v nezavidljivem položaju v primerjavi s tistimi državami, ki imajo lasten dostop do morja. Z zakupom prostora in kapacitet v tržaškem pristanišču so Madžarska in njena podjetja dobili odlično prednost pred konkurenco, ki je prej niso imeli.

Madžarski zunanji minister Péter Szijjártó (Vir: Twitter)

Tržaško pristanišče bo Madžarski omogočalo, da bo svoje izdelke spravila na trg v 24 urah. V preteklih letih je tržaško pristanišče vlagalo ogromna sredstva v logistično povezovanje z železnico, Trst tako preko Avstrije omogoča najhitrejši prevoz blaga od proizvodnje do trga.

Zakaj Trst in zakaj ne Koper
Pogovori s Slovenijo so v preteklih letih prinašali obljubo o madžarski širitvi v Luko Koper, a so se Madžari na koncu zaradi nasprotovanja koalicijskih strank manjšinske vlade Marjana Šarca raje odločili za Trst. V veliko pomoč pri tej odločitvi pa sta bila tudi nasprotovanje ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek in pa splošna slovenska nenaklonjenost tujim investicijam. Z ozemljem, ki so ga so pridobili v neposredni bližini pristanišča, in z načrtovano investicijo 100 milijonov evrov v samo pristanišče si Madžarska obeta hiter razvoj kapacitet.

Predsednik vlade Marjan Šarec in ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek (Foto: STA)

Zaradi hitro razvijajočega se okolja, ki ga nudi tržaško pristanišče, pa so k sodelovanju pri uporabi kapacitet povabili tudi preostale države skupine V4, katere del je tudi Madžarska. Z novo železniško povezavo v Avstriji, med Gradcem in Celovcem, pa se bodo logistične možnosti s hitrejšim prevozom potnikov in tovora od Budimpešte do Trsta še izboljšale.

Slovenija na stranskem tiru
Slovenija je tako zaradi ideološkega nasprotovanja socialistov vsemu, kar je tuje, izgubila veliko investicijo in spodbudo za svoj nadaljnji logistični razvoj. Okoliške države se povezujejo med seboj za bodoče sodelovanje, Slovenijo pa vse bolj ograjujejo iz bodočih povezav. Na drugi strani manjšinska koalicija Marjana Šarca v obupanem poskusu ohranitve oblasti namesto sodelovanja išče sovražnike za ideološka obračunavanja, z željo po zaslepitvi naroda pred realnimi problemi. S tem pa trenutna koalicija škoduje Sloveniji ne samo kratkoročno, pač pa tudi na dolgi rok.

Več si oglejte na portalu Primorska24

 • Boco

  Zaplankanost je huda bolezen. Ozdravljiva je le ko je pacient mlad in dovolj hitro prestavljen v normalno okolje. Alenki ni pomoci. Kot ni pomoci nam dokler je ona na oblasti in v politiki.

  • AlojzZ

   Alenka je že čist fajn ženska, njena edina skrb je za lastno rit. Zaplankani pa so volivci, ki želijo, da jih ropaji in morilci peljejo v čudovito prihodnost, polno blagostanja.

   • Luiggi

    Hej Lojcko,kdaj pa je bila Alenka izvoljena,jest sm slisou,da se v parlament ni prisla,je imela premalo glasov,pa je vseeno ministrica!???

  • Zombi Gartner

   Zaplankanost je huda bolezen. Zdravljenje.
   Abstinenčna kriza traja tri mesece.
   Potem se pa nekako pobereš. Recept. Izklopiš TV.

 • GverilaStyle

  a ni šarac, najbolj priljubljen med politiki? A ni šarac najbolj pošten med politiki??? A ni lfakingmš najbolj priljubljena stranka???????!

  • borko

   na RTV in POP tv

   • resnicaboli

    pa v delu in mladini.

  • karlina

   Ja itak, za prvorazredne levičarje sigurno, saj jim nič ne manjka. Oz. manjka jim razum v glavi.

 • Miro Jereb

  Za kozlat…

  • karlina

   in posrat.

 • Nata

  Vse , kar je koristnega in dobrega za državljane SLO, nas bo obšlo !!
  Postali bomo migrantski žep, komunjare pa polne EU denarja , ki ga dobijo za te usluge !!
  Kje ste desnaki ?? Se boste končno zmenili , kaj je v tem trenutku važno za Slovence ???

  • marker

   V državi kjer je več barab kot poštenih, zmaga nepoštenje. Samo da ni Janša, pa če tudi samo travo jemo, kajne levaki?

   • karlina

    Točno tako, pa saj travo bomo jedli tretjerazredni, prvorazredni so si že nakradli dovolj zase. V vseh komunističnih državah je tako.

   • Nata

    In, ker imajo ljudje od svojih malih goljufij koristi, ki jih ne želijo izgubiti, bodo še naprej trobili v komunistični rog !!
    Kaj šele tisti, ki kradejo milijone !! Prodali nas bodo za Judeževih 40 zlatnikov !

  • karlina

   Nata, povej, kaj se da narediti, sama bi že zdavnaj sklicala prave, domoljubne, verne SLOVENCE, da bi ponovili leto 1991, vendar, kaj naj mi mali naredimo, nič. samo čakamo in čakamo, da nas bodo dokončno pogubili. Mimogrede, ljudi je tudi neskončno strah, ker smo postali-trda , totalitaristična, komunistična država.

   • Nata

    Res je. Imaš prav. Spet so nas vrnili nazaj, od koder smo zbežali.!!
    Veš, zato jaz tako zelo desnim zamerim to nesrečno pričkanje. Kdo bo koga !!
    Kdo ima, in bo imel več zaslug ! Pa kaj in zakaj je nekdo nekaj rekel !!

    Takrat je bilo drugače. Nekako smo bili ali. . . . .ali ! Bili so samo komunisti in mi, ki smo ga sovražili. Izbira je bila ob pravih voditeljih veliko lažja.
    Žal pa nismo računali na pokvarjenost sistema v katerem smo živeli.
    Zato bi danes morala sloga biti veliko večja !! Ob trdni desnici bi ljudje zopet našli pogum upreti se !!

    • Vera

     Bravo Nata in Karlina !

 • pajot

  Zagradili nas bojo z zahoda,severa in vzhoda. 2.tir bo zgrajen okoli leta 2050. Takrat bo luka Koper nepomembno pristanišče za privez jaht. Arabskih,da ne bo pomote. Slovenci pa se bojo v djamijo hodili klanjat Alahu. Butale forever.

  • karlina

   Točno tako, kar ni uspelo prejšnjim levim vladam, je uspelo Šmarcu-skregati nas s čisto vsemi državami okoli nas, namesto, da bi se še bolj povezali. Zakaj, si odgovorite sami, jaz vem odgovor.

   • Zombi Gartner

    Šarec je zgleda v genih prinesel. Kosovo republika…
    Mogoče se še kar bori za odcep.
    Slovenija republika.

  • zokispoki

   To komunistocno golazen, bi bilo treba vgraditi v zeleznobetonske temelje, kaksnega njihovega spomenika…

   • Nata

    Vsaj vse ” ta glavne ” !! Ostali priklekovalci se bodo od strahu umaknili !
    Vendar je vedno nevarnost , da pridejo nazaj na zadnja vrata. Tako, kot tile !!

  • marker

   Saj smo že zadnja dva mandata izolirana rdeča oaza v Evropi.

  • marker

   Železnica bo šla od Trsta preko Italije na Avstrijo proti Nemčiji in višegrajskim državam. Druga povezava po bo od Reke na Madžarsko in na sever. Po drugem tiru pa se bo vozila Bratuškova sama ob spremstvu kamer.

   • mginko

    In 800.000 nevolilcev, ji bo tovariško mahalo ob tej progi.

  • zokispoki

   Sedaj se vidi, kaksno skodo povzrocajo kreteni ! Zabit, popoln podn od podna !

 • Common Sense

  Moje privatno mnenje je, da ni bilo prav nobene potrebe Madžarom za ubogih 200 MIO EUR dajati “delež” v drugem tiru. To pa ne pomeni, da ne bi se mogli z Madžari zmeniti drugače. Npr. jim prodati ali za 99 let oddati kos zemljišča pri Luki Koper, sploh ker drugi tir sedaj dejansko gradimo! Sedaj so nas Madžari zaobšli, s tem pa prihodki, ki bodo v naslednjih x 10 letih ustvarjeni iz pretovora za eno celo državo. No, kdo pa je rekel, da znajo novodobni levičarji strateško razmišljati? Dosedaj še nikoli niso – razen, ko so njihovi “komunistični vzorniki” (kot se je slikovito izrazil poslanec SD Koprivc) revolucionarno prevzeli oblast leta 1945.

 • Janez

  Takšnih “frisov” ,ki so na naslovni sliki ne pomnim,da bi kdaj videl.Bratušca tik pred infarktom,Šarec pa kot po popolnoma ponesrečeni predstavi.(tragi-komediji).

 • macon

  Bravo, komunajzarske barabe. Prav tako so v Ljubljani odgnali madžarski Trigranit in 120 milijonsko naložbo v potniški center. Tam, kjer bi že lahko stal, sta danes dve zanikrni parkirišči na zemlji. Center Ljubljane okoli železniške postaje izgleda kot v kakem manjšem afriškem mestu in avtobusna postaja tudi.

  Še enkrat, bravo, veleizdajalska komunajzarska banda.

  • karlina

   Mislim, da bodo počasi iz države odgnali čisto vse tujce, tudi trgovine Lidl in Hofer, še posebej, ker v teh trgovinah še lahko kupujemo revčki.

 • antimur

  Šarec, Bratušca in ostala kučanistična vladna drhal, karkoli se lotijo je stoprocentno proti Slovencem, iz vsega nastane čista katastrofa, seveda za Slovence, tem pizdam je pa to plan, saj delujejo po zapovedih Soros-Kučanove golazni.

  • karlina

   Pa saj to je tudi njihov namen. Izolacija od vseh, čisto vseh.

 • Franjo Trojner

  Kaj pa te je piškavih 100 milijonov € za socialiste?? Pahorju ni bilo mar za šenkane pol milijarde € Grčiji in tudi 1 miljarda € Iranskega denarja oprana v državni banki ga ni zganila in tudi 1.3 milijarde € vredn projekt T6 ne. Bratuškova je zapolnila z več miljardami € davkoplačevalskega denarja zevajočo megalomansko bančno luknjo in se nikomur ni nič zgodilo. Cerarju ni bilo mar za € za famozno maketo drugega tira in tudi za vse silne stotine € za vedno izgubljene v zdravstu ne, bančno luknjo in krivce zanjo pa je Cerar itak čisto ignoriro. Šarec, kot za šalo razmetava s stotinami milijoni evrov, samo, da ima mir pred na sindikalni boj vedno pripravljenimi sindikati javnega sektorja in kot vse kaže zna biti tudi izgradnja drugega tira ponikalnica silnih stotin milijonov €.
  Da propadle tranzicije, katero je zakuhala tranzicijska levica in v kateri so čudežno v tujino izpuhtele silne milijarde €, niti ne omenjam.

  • yoni 269

   Franjo a ti verjameš v lažno “svinjo” ? Sicer pa kdor verjame nadri doktorjem al pa se s tem ukvarja je tud sam vreden svojga dnarja.

 • Ryuk

  Nihče ne vlaga v socialistična gospodarstva.
  -“Vi dont nid mani, vi đst nid tajm.” (AB)

  • SIMON ROZIC

   ..”ko jebe šiviljo!”, če ne zna niti “cvirna ” napeljat; sama ne zna, drugim ne dovoli!
   Mi pa samo pridno čakamo, da nas bo hudič vzel, da nas bo konec!

  • karlina

   TOČNO TAKO !!!!!

 • Desnoklik

  V Kopru je preveč negativnih vplivov, slab zrak, hrup ponoči, tovornjaki, gneča, zaslužek pa roma v Ljubljano, kjer se banda napaja. Dovolj je!!!

 • francelj3

  Pač veleizdajalci iz Kučanovega gnezda. Ja kaj ste pa pričakovali, za božjo voljo? In koga ste volili?

  • karlina

   točno

 • Antonius

  Kaj bi sedaj radi?
  Orban je prišel pred volitvami podpreti SDS in Janšo, volilne glasove ste zapravili pa za Kučanovo levičarsko manjšinsko vlado in njen slogan, da z Janšo pod nobenim pogojem ne bodo sestavljali novo vlado.
  Orban je zdaj odšel v Trst, Kučanovi vladi, Kopru in Sloveniji je pokazal pa sredinski prst.
  Takle imamo in tole se nam dogaja, ker se za politikantski kriminal volivci odločajo.
  Humorist?! Humorist celo v Butalah ne bi bil izvoljen, da vodi vlado.
  Oglejte si na povezavi, kako je v evropskem parlamentu Fajonova očitke delila Orbanu. Moti jo, ker je denarno pomagal Novi24TV.
  https://twitter.com/i/status/1094184165707313152

  • marker

   Fajonovo so izvolili Albanci s Kosova, ki živijo v Sloveniji, ker jim je obljubila ukinitev vizumov. Niso je izvolili Slovenci. Jovevo pa so izvolili Makedonci in ostale narodnosti bivše skupne države z Jesenic. Tako imamo Slovenci dve evropski poslanki, ki sploh ne bosta zastopali slovenskih interesov.

  • karlina

   Ni kaj dodati.

  • Braco

   Od slabih možnosti,ki so bile na volitvah,se je izvolilo manj slabo.

 • Lisjak

  Kaj pa je teh 100 milijončkov proti švercu vseh vrst drog in orožja.Luka Koper je pa tako od juge naprej logistični center udbomafije in ni ga politika,ki bi si upal svoj rilec fteknit v mafijski biznis.

 • Slovenec

  Ja, res, ali ni Šarec najbolj priljubljen po poročanju naših “neodvisnih” medijih.
  Velika razlika je med mediji in dejanskim stanjem.

 • Slovenec

  No, Sarcevi volilci veselite se zdaj.

 • Skrajno Desni

  Take nesposobne golazni ki vodi to Slovenijo že skoraj 30 let je samo še v Venezueli.

  • yoni 269

   Še bolj nesposobna je bila v času JJ vladavine, takrat je nastal največji del bančne luknje, takrat so tajkuni plesali.

 • moon

  Torej bo nekako takole: Italijani dobijo 100 MEur in zagotovljen posel, Madzari dostop do morja, Avstrijci bodo najbrz sluzili z zeleznico, mi, butalci bomo pa imeli se bolj polne ceste.

 • Vlado77

  Luka in levi strokovnjaki delajo na tem , da bo luka Koper v prihodnosti postala marginalna. Kriv pa bo JJ

  • AlternativaZaSlovenijo

   Pa glej to s pozitivne plati. Po avtocestah se ne bodo valile kolone tovornjakov. Posledica čistejši zrak, Koper bo spet čisto obmorsko mesto. Ladje ne bodo svinjale ozračje s svojim dislom. Gast arbajterji bodo šli v Trst
   win-win situacija.

 • Miha Skumarc

  SI levičarji so se ponovno zabodli…

 • AlternativaZaSlovenijo

  Dajte drugič obesit še bolj zoprne slike! A bo šlo?

 • Dr. E.K.

  Hahahaa … kdo bo pa sodeloval s skorumpiranimi komunjarami, ki uničujejo lasten narod. Zavedni patrioti kot so Salvini in Orban že ne.
  Po zaslugi rdečih nesposobnih defektov bomo spet okupirani … lol …

  • karlina

   Točno tako, podpis.

  • opazovalec

   Hudič je samo to, da so in Orban in Salvini in seveda naš vsak dan lepši (in ne nujno modrejši) Janšek bili vneti komunisti, vso ste isti, K vas gleda!

 • Anton

  vse to poigravanje/preigravanje glede te teme je nepomembno , če vprašate levičarja, za njega je pomembno da je Orban fašist.

  sarkazem press

  • ljubinica

   V parih besedah povedano vse.
   Ne morem se nehati smejati …
   Pravzaprav bi bil bolj umesten jok ..

 • RATATA

  Trst je Prosta luka, tako ko Reka.
  Koper pač ni Prosta luka ampak je udbovska luka!

 • marker

  Madžarski zunanji minister se zelo moti. Nismo vsi Slovenci proti investicijam. temveč je proti samo leva vladajoča politična stran, ki tlakuje posel samo za svoja podjetja. Ti posli se plačujejo iz kreditov brez nadzora in so preplačani najmanj za 50%. Levi politični strani ni mar za državo, še manj pa za njene državljane. Mar jim je samo za osebno lagodno delo in za polni lastni žep. Enako se je zgodilo na mariborskem letališču. Bratuškova je poosebljenje nepreglednosti v investicijah in bankah, ki nam dela škodo.

 • xtc

  Kučan komunajzli so velik problem SLo.
  Bodimo pošteni-dokler Luka ne dobi resnega tujega lastnika bo tonila vse hitreje,z lastništvom države pa bo Koper kmalu postal nazaj ribiška vas,ker bo šel tranzit mimo,pa naj se še SLO komunajzli tolažijo tako ali drugače.
  Odgnali so pristaniško družbo ,ki upravlja Rotterdam,ki je vzor večini pristanišč-zakaj,ja tuji lastniki bodo hitro iz upave in firme popucali komunistično balkansko bagrop in večino južnakov nadomestili z robotskimi shounterji,robotskimi dvigali in robotskimi transortnimi vozili-torej nagnali bi levaško lenuško volilno bazo in one ki bi kradli po podjetju
  Odgnali so Kitajce čeprav so le ti zagotovili ,dda bodo z nakupom luke vanjo v parih letih vložili 1,5 miljarde vzrok,ja Kitajci niso dovolili SLO komunajzelskega upravnega odbora in njega šefa,da bi kradli in zgradili 1,5 m novega pomola,ki bi stal 1,5 miljarde nato pa bi spet žicali za nove tri.
  Super uspeh Kopra da je pristala dosedaj največja ladja v nje z 8500 kontejnerji je navaden blef-komunajzli so se zganili šele po tem ko sta CGM-cma in še en ladjar zagozili z konec povezavami,če ne naredijo pristanišča za tako velike ladje,ki so komaj še rentabilne.
  No in nadzadnje so izgnakli še madžare.

  Pot Luke in še marsikaterega državnega podjetja,bo dokler ne bo prodano povsem identično poti Gorenja,Mercatorja,Cimosa,LP,Radenske,Druge in še katere firme,ki so jih Kučan komunajzli izropali in izmolzli do konca na koncu pa so bila prodana za vsak denar po pritisku tujine zaradi poizkusov levakov,karnaprejšnjih državnih pomoči v tefirme da so kradli napreje ,a jim je to EU preprečila in prav je tako.

  • yoni 269

   Največji problem so tisti ki verjamejo populistom in jim nasedajo, da ti delajo dobro za narod, v resnici pa sodelujejo s tujci in jim pod ceno prodajajo naše firme. Verjetno ne zastonj. Hvala vam ker podpirate izdajalce, ob primernem času se vam še dodatno zahvalimo.

   • xtc

    Torej se boš zahvalil Kučanu ko bo čas ,kolikor te prav razumem?
    No kar pogumno.LP!

 • resnicaboli

  Ko ideologija premaga ekonomijo tržno gospodarstvo. Hvala šarec in kompanija za izgubljene milijone.

 • totex39

  Sedaj je prišel čas, da mora opozicija z konkretnejšimi dejanji nekaj ukreniti in ne samo z govorjenjem, kajti komunajzari nam načrtno zapravljajo državo.

 • realnost

  Nesposobneže in skodljivce kot so Bratušek, erjavc in cmerar je narod na volitvah že odvrgel na smetišče zgodovine vendar jih je komik pod patronaštvom škodljivca iz Murgel spet pobral, da nam spet delajo škodo in sramoto. Vendar tudi slepa kura zrno najde in verjamem da bodo tudi levi voli(lci) enkrat znali zavreči vso nesnago.

 • tramal

  Za komuniste je najbolj važno ,da srbi potegujejo ograjo in jo bodo verjetno kar okrog cele Slovenije.Tako bo imela srbija ograjeno svojo zasedeno Slovenijo.Verjetno jo bo hitro preimenovala v severno srbijo.

  • yoni 269

   Belčki so izdajalci. Kdor sodeluje s fašisti je isti kot oni.

   • tramal

    Fašisti ,komunisti in nacisti ste vsi iz levega gnezda,vsi levaki.Se pravi da ste vi sodelavci z okupatorjem in izdajalci lastne domovine.Ti si pa tako verjetno en pritepeni srbin.Razjasni si pojme,drekonja.

    • yoni 269

     “Samo brezmejen zarukanec je lahko postal belogardist. Pa komu je sploh lahko prišlo na pamet pomagati Nemcu in Italijanu! Ustreliti ga moraš, hudiča, ne pa da mu pomagaš!”

     • tramal

      In zakaj ste tako dolgo sodelovali z Nemci IN Italjani,potem z rusi in nazadnje z okupatorji srbi.?

     • FRANC3

      Belogardistov sploh ni bilo: to je izum komunistov, da so lahko razdelili narod.
      Bili so samo domobranci, ki so branili kraje, vasi in hiše pred plenjenjem komunistov.

 • Anton

  dost mam bebavih levičarjev , čas je za musko, čas je za Marjana Kralja.

  https://www.youtube.com/watch?v=O4ACXQxCgc8

  sarkazem press

 • Imperial Commando

  se ena zmaga za komifasisticno samoupravljanje lol. Važno, da se gradi 6x predragi drugi tir, ki čez nekaj let ne bo imel nobenega namena, ker v Luki se bodo vezale samo se tajkunske jahte. Ampak važno, da ni Janez kajne, kajne debili fašistični opranoglavi, sam da ni Janez, pa če gre vse v kurac. Btw, kje so zdaj veleumi Dada in ostali fašistični zafukanci? Jebite se!

  • yoni 269

   Belčki so izdajalčki, njihovo idelološki potomci pa nadaljujejo z izdajalsko mentaliteto. Samo ne se potem delat da niste vedli, da sodelujete s tujci, na škodo lastnega naroda. MARŠ.

   • FRANC3

    Si pa res ubogi, kar se zgodovine tiče.
    Prvi ki so paktirali z nacisti so bili komunisti. 23. avgusta 1939 sta Ribbentrop in Molotov podpisala sporazum, ki je 1. septembra 1939 pripeljal do zasedbe Češke in Poljske s strani nacistične Nemčije in komunistične SSSR. Slo komunisti so podpirali sporazum in agresija na ti dve državi za njih ni bilo sovražno dejanje. Komunisti in nacisti so 1. maja 1941 skupaj praznovali praznik dela v Trbovljah !!!!!

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Kakršna vlada ,takšna država. Tragedija na kubik. Komunizem, ki mu ni para. Hvala kočkovemu vajencu

 • Imperial Commando

  na fašističnih portalih RTV in 24kurb ni zaslediti novice o tem, seveda, Serpentinsek je zakon, neizvoljeni debilna šivilja pa zelo priljubljena.

 • karlina

  Po domače povedano, čisto smo v k….u, vsi se nas izogibajo, vse države EU, itak, kdo pa bo sodeloval z edino še komunistično državo-Slovenijo. Vse , kar dela ta levičarska, udbaška, komunistična banda, se dogaja z namenom, zapomnite si to. Čisto vse so v državi že uničili, pokradli bodo še tisto, kar se bo dalo pokrasti in dejansko smo res na poti nove Venezuele, kajti ostali bomo sami, čisto sami. Iz NATA nas bodo itak vsak čas vrgli ven, če nas že niso, tudi iz EU nas bodo. Kajti Šmarec vedno reče, zakaj pa bi morala Slovenija vedno poslušati Bruselj, zakaj že-odgovor, ti neumni in neizobraženi Serpentinšek je-menda zato, ker smo članica EU, ampak je res samo še vprašanje časa, koliko časa še. Skratka, sedaj pa se res dejansko potapljamo hitreje, kot Titanik. Še malo in dosegli bomo dno in potem??????

 • ZatonMesecnikov

  Investitor ponavadi priskrbi tudi stranke, saj ga k temu obvezuje njegov vložek v investicijo, Slovenski Levičar, ki ima domet plansko – dogovorne ekonomije, zakonitosti trgov ne razumejo in so izven njegovega dometa razumevanja. Od uprave bo pač zahteval več strank za več posla, tukaj je njegov domet. In menjal Uprave, kot gate.

  Da ne bo madžarskih koristnikov luških storitev, očitno socialističnega Levičarja, ki prisega na “naše” boli koko. “lako ćemo” je njegovo geslo zadnjih 70 let.

  levičarji vztrajno potiskajo Slovenijo nazaj po lesvtvici na rep Europe, na rang Kosova, Srbije.

 • Jan Kovalski

  Niti Koper niti Trst, zaradi svoje geografske lege, ne moreta biti del mednarodnih prometnih koridorjev:

  https://sl.wikipedia.org/wiki/Pan-evropska_prometna_mre%C5%BEa

  Lahko pa se ti dve mesti priključita na t.i. 5. mednarodni koridor (Zahod-Vzhod od španske do ukrajinske meje).
  In sicer bi se Trst priključil na 5. koridor pri Nabrežini, Koper pa bi se priključil na njega preko Trsta.
  Kar je razumljivo in najceneje saj Koper leži še bolj južno od tega koridorja kot Trst.

  Vendar ker so naši vztrajali, da mora biti proga Koper Divača del tega 5. mednarodnega koridorja (kar je zaradi geografije nesmisel že samo po sebi) so silili Italijane da se Trst priključi na tisti ovinek t.i. drugega tira, ki zavija proti Italiji in ki ga Vili Kovačič imenuje za slepo črevo.
  Leta 2010 so Italijani odstopili od tega, ker so verjetno videli, da je problem celotna trasa Divača Hodoš, in se obrnili proti Avstrijcem, tako, da bo 5. mednarodni koridor sedaj zaradi trmoglavljenja Slovenije obšel Slovenijo.

  Da je drugi tir nesmiseln projekt je pa dokaz tole (iz leta 2010!!!):

  “Kot je znano, je bodoča proga med Divačo in Trstom del petega evropskega železniškega koridorja, ki bo povezoval Lizbono in Kijev, pri čemer v Italiji v zadnjih mesecih ne skrivajo želje po obuditvi tako imenovanega pontebskega koridorja med Benetkami in Dunajem.” (Vir: https://www.dnevnik.si/1042329760 )

  Gre za traso od Nabrežine do Divače, posodobitev proge,ki je že sedaj dvotirna, posodobljena pa bi omogočala visoke hitrosti (160 km/h)

  Še pred kratkim je bil ta projekt opisan na slovenski vladni strani:

  http://www.di.gov.si/javna_zelezniska_infrastruktura/novogradnje_javne_zelezniske_infrastrukture/trst_divaca/

  pa so opis očitno izbrisali zaradi vsiljevanja vladnega prijekta 2. tira
  (glej URL še obstaja, vsebine pa ni več)
  Sam pa imam kopijo te spletne strani shranjeno.

  in leta 2016 so izvedbo projekta Trst-Divača zamaknili na leto 2050, prvotno predvideno pa je bilo da bi to izvedli do leta 2030.

  https://www.delo.si/novice/slovenija/hitra-zeleznica-trst-divaca-sele-po-letu-2050.html

  Vse zgoraj v cilju, da nam vsilijo nepotreben vladni projekt drugega tira iz Kopra do Divače in se na njem preko nepotrebne firme 2TDK 45 let pasejo iz proračuna.

  Drugi tir je mafijski projekt!

 • Basileus

  Orban ima vizijo in je na poti uspeva, da popelje Mađarsko v suverenost. Janša se mu podreja, ključen razlog, da Ivan ne more biti moj vodja.
  Orban je spoštovanja vreden, pokončen vodja.

  • Luiggi

   Spet je Ivan J urzah,da je Orban nesu sto miljonov v Trst,ce ti nisi prfuknjen/a,pl ni noben!

   • Basileus

    Orban je kupil zemljišče v Trstu. Se pravi bo Mađarska lastnica ozemlja v luki Trst. Orban tega Salviniju ne bi nikoli dopustil na suverenem ozemlju. Tako bi Janša prodal ozemlje Mađarski namesto, da bi kot suveren voditelj suvereno investiral v luko Koper.

  • PLavi-mil

   Nelogično, ampak od bedaka ne moreš pričakovati razumnega komentarja, Orban je špica, tukaj ti dam prav, ampak če bi bil JJ PV bi imela Slovenija večjo suverenost kot jo ima danes po udbokomuisti.

   • Basileus

    Ovca kot si ne razumeš, da Slovenija ne mora biti suverena, ko pride Janša na ablast. Nelogično je tako sklepat saj je € on uvedel v svoji vladavini. Orban ni sprejel evra, ima suvereno valuto kot Švica, Rusija, VB, USA, Kitajska, Švedska….

    • PLavi-mil

     Ja, to bo to 100%, samo levičarji niste tukaj nič krivi.

     • Basileus

      Ne gre se za leve in desne politične privilegije, gre se za šcitenje slovenskega ozemlja. Naj imajo koristi od njega le Slovenci. Kot domoljub se bi moral prvinsko boriti za to prioriteto.

    • slosin

     slovenijo nam prevzemajo balkanci, to dopušča tvoj vodja…….

     • Basileus

      Slovensko ozemlje naj pripada Sloveniji.

 • Igor Kodelja

  Tujega nočemo bi rekli u koaliciji.svojega pa bomo imeli samo nekateri.živela venezuela bi reku mihaluketomić.

 • Luiggi

  Cisto v redu,zdaj pa tudi drugega tira ne rabite vec,joj kolk denarja se bo prisparalo!

  • FRANC3

   Se strinjam. Ampak naši levaki bodo še kar gradili in gradili in …. vse dotlej, dokler jih bomo volivci pustili pri jaslih. Glede na dosežke Slo volivcev, se bojim, da bo to še dolgo trajalo.

 • mapu

  Za vse so krivi komunajzarji….in levičarji, sami voluharji.

 • mginko

  Murgeljski mafijski podmladek pokopava ukradeno državo. Sedaj je na vrst ukradeni narod. Uživajte v mafijskem komunističnem pokopu.

 • tromaž

  20.000 Slovencev so med in po vojni pobili, uničevali kmetije, si lastili privatna imetja, obrtnike, tovarne, bankrotirali državo, vstrajno zapostavljajo Slovenstvo in Slovenijo za komunizem, pa še vedno jim zaupate ključe domovine, nekoč ponosnih mater in očetov, krasne dežele krasnih ljudi,…. zzzzzzz……drin, drin, drin…?

  • FRANC3

   Podpišem 1.000.000 X.
   Za oblast in denar bi levaki in komunisti naredili vse, prodali še očeta in mamo. Za državo pa se jim tako in tako fučka, saj se NIKOLI niso čutili Slovence.

 • Vera

  ” Ministrica “, ki ni bila izvoljena niti za poslanko . Zdaj naj progo in Karavanški predor zgradi kako ve in zna !

 • Marija

  Saj Šarec pa uvaža in vlaga v drugo kvaliteto .Vsako noč po sto doktorjev in inzinerjev.Pa še plačamo ne da bi oni kaj vložili.To je napredno gospodarstvo.In še zveri dobivamo,tudi dodana vrednost.Ka bodo Italijani z Luko mi imamo boljše.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA
  Najbolje,
  da nazaj uvedemo – F U R M A N E !
  Moji
  predniki iz Komende so bili t.i. FURMANI ,
  Od
  DUNAJA – DO TRSTA SO – FURALI,
  ČISTO ZARES.
  od časa, ko je naša najboljša vladarka
  MARIJA TEREZIJA
  – sprostila trgovino,
  obrti, uvedla obvezno šolstvo itd.
  Kdo pa rabi železnico – do morja ?
  S konji furati
  je tudi veliko bolj naravno, Pa furmani, pa kelnarce itd. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • Olga101

  Bravo Madžari! Avstrija in Italija sta zanesljivi in stabilni partnerici, kjer igra ekonomija glavno vlogo!
  Butalska vlada pa rabi “tajm”, da levičarji (komunisti) s Kučanom na čelu pokradejo vse do konca! Je policija že preverila račun Štefanije Kučan, odprt pri mehiški banki HSBC?

 • Amerikanc

  Šarc je zrel za ustavno obtožbo in za kazenski pregon, ker je s svojimi izjavami pretrgal dobrososedske odnose s sosedami in tako posredno vsakemu Slovencu podražil življenje za nekaj sto €. Tipično udbopartijsko delovanje. Stalinove metode.

 • Hugo

  To ni novica. To je staro mesec dni.

 • yoni 269

  Naj rajši razkrije financiranje populistične stranke v Sloveniji.

 • Janez Kepic-Kern

  “ORLI”
  SO BILI BOLJŠI
  OD TEH DVEH.
  https://sloveniana.si/wp-content/uploads/2019/07/himnaOrlom.m4a

  ZDAJ NA MOJEM
  OK E-PORTALU “SLOVENIANA”
  – ŽE LAHKO DOBITE – CELOTO HIMNE “BRATOM ORLOM”.PO NAD – 80 LETIH
  NEIZVAJANJA TE LEPE HIMNE.
  Tistim,
  ki imate radi našo Slovenijo
  in svoje slovenske prednike
  iz časa pred vsilitvijo STALINIZMA-KOMUNIZMA
  – NAM SLOVENCEM
  JO
  LAHKO DOBITE OD MENE – ZASTONJ !
  Sicer pa – OK klavirski posnetek celote
  lepe slovenske ZGODOVINSKE SKLADBE – “BRATOM ORLOM” lahko kupite – za 5 evrov.
  Lahko jo zastonj posredujete KOMURKOLI.
  Tisti pa,
  ki bi poizkusil TOČNO TA MOJ POSNETEK – P R O D A J A T I !,
  BO
  PA TOŽEN NA OSNOVI ZAKONA
  O AVTORSKH, ZALOŽNIŠKIH IN IZVAJALSKIH PRAVICAH R. SLOVENIJE.
  V
  POVEZAVI S TEM POSNETKOM “BRATOM ORLOM”
  JAZ
  Janez Kepic-Kern nastopam in imam pravice – kot ZALOŽNIK.
  OK pianistu “Januariju” sem namreč preko
  podjetniške pogodbe – plačal 100 evrov, cca 75 evrov – so pa DAVKI.
  V
  naši POKOMUNISTIČNI R. SLOVENIJI IMAMO – ŽAL – DELO
  NAMREČ
  OBREMENJENE Z NAD 60 % D A V K A – DRŽAVI
  OZ.
  OBVEZNIM POSREDNIKOM DELA. Torej ?
  Za 15 sek. posnetka
  – “BRATOM ORLOM” – LAHKO NA MOJEM E-PORTALU “SLOVENIANA” – ZASTONJ.
  Poslušanje
  CELOTE SKLADBE – VAS BO PA STALO – 5 EVROV.
  Celoto skladbe si lahko prenesete v E-TRGOVINI,
  KI JO IMAM INSTALIRANO NA MOJ E-PORTAL “SLOVENIANA”
  PLAČATE
  Z
  UPN položnico, z NLB VISO, MONETO.
  IN
  TAKOJ
  PO VPLAČILU SE VAM SKLADBA NALOŽI NA VAŠ – PC.
  Toliko
  o tem. Prošnje za zastonjski primerek
  in reklamacije . sprejemam – jaz Janez Kepic-Kern – osebno
  peko – E-maila: [email protected] L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  15 SEK GRATIS ZAČETEK
  LEPE, 80 LET NESLIŠANE HIMNE “ORLOV”, 1908-1940,
  “BRATOM ORLOM”

 • FRANC3

  Končno se je Mesečniku oddahnilo. Tujih investicij ne bo, tako da ne bo potrebno kapitaliste metati v morje ali v Hudo jamo.V Slo bomo samo še proletarci in reveži!
  Daleč ste nas pripeljali levaki in komunisti.

 • Roman Benedik

  Hvala Bogu,da ne bomo imeli tega sranja,od katerega VEČINA ne bo imela nič