fbpx

Maribor – Pobrežje: Levičarska slovenska vlada v odhajanju umešča migrante brez vednosti krajanov

Skupina osmih migrantov pred vhodom v mariborsko javno kuhinjo. (Foto: e-maribor.si)

Slovenska vlada v odhajanju namerava v naslednjih dneh v Maribor naseliti 21 novih migrantov, ki naj bi bili nastanjeni na mariborskem Pobrežju. Za to so se dogovorili z mariborsko mestno upravo pod vodstvom župana Andreja Fištravca.

Pri tem pa v pogovore niso želeli vključiti članov sveta Mestne četrti Pobrežje, na pogovor jih sploh niso povabili. Po naših podatkih je mariborski podžupan Zdravko Luketič predsednike mestnih četrti obvestil, da se je udeležil sestanka vladnega urada za oskrbo in integracijo migrantov (vodi ga Mojca Špec Potočar, članica SMC, doma iz Novega mesta). Predlagal naj bi, da na sestanek povabijo tudi njih, česar pa naj ne bi želeli storiti. Vprašanje, ki se tu postavlja, je, zakaj se je Luketič tega sestanka sploh udeležil in zakaj ni vztrajal na sestanku s predstavniki četrtnih skupnosti. Kar pomeni, da je tudi Luketič pogrnil na celi črti.

Mag. Zvone Zinrajh: “Vlada v odhajanju in njen resor za notranje zadeve ignorantsko in nečloveško ravnata s svojimi sodržavljani. Tako kot že mnogokrat. Tokrat vlada sledi ‘evropski’ razdelitvi migrantskih kvot, migrante bo te dni pripeljala tudi v Maribor, na območje že tako občinsko in sicer zapostavljene mestne četrti Pobrežje.”

V zadnjih dneh pa se je tudi razvedelo, da so v Mariboru že navzoči migranti in se prosto sprehajajo po mestu. Ena od bralk je tako poslala fotografijo skupine osmih migrantov, ki so bili namenjeni v javno kuhinjo. Maribor se torej v času županovanja Andreja Fištrovca počasi že spreminja v migrantsko mesto.

Več na e-maribor.si …