fbpx

Mariborčani jezni, ker Ljubljančani po nedeljski tekmi niso pripravili novinarske konference

Foto: STA

Neverjetno, a resnično, Ljubljančani so iz ustaljenega in povsem preprostega postopka naredili – KAOS!

Na novinarski konferenci manjkali Mariborčani!
V nogometnem klubu iz Ljubljane bi se morali resno vprašati, kdo ni opravil svojega dela, potem ko je večnem derbiju med Olimpijo in Mariborom sledila prava burleska. Ali farsa, če želite. Z močnim pridihom bizarnega. Olimpija je namreč po tekmi novinarsko konferenco organizirala zgolj – zase! Ustaljena praksa je takšna, da ponavadi pred novinarje prideta trenerja obeh klubov. Tokrat je prišel le Robert Pevnik. Ko je trener zmajev odgovoril na vprašanja sedme sile, se je v družbi sekretarja kluba Boštjana Gasserja poslovil od zbrane druščine, piše Ekipa24.

A glej ga, zlomka. Potem sta v medijsko sobo prišla tudi trener Maribora Darko Milanič in tiskovni predstavnik vijoličastih Stipe Jerić, iz ljubljanskega tabora pa tam ni bilo nikogar več! “Kdo bo vodil tiskovno konferenco?!” je sprva zmedeno vprašal Jerić, ko so mu novinarji v smehu odgovorili, naj jo kar on. “Stipe, to ni tvoje delo,” je posegel Milanič. V prostoru je bilo zaznati precej nelagodja, vse skupaj je trajalo še kar nekaj časa, nakar je eden od novinarjev vprašal: “Kaj bomo zdaj?! Lahko sprašujemo?!” Bizaren zaplet je rešil Milanič: “Lahko. Vprašajte. Vsi boste dobili odgovore.

Resen in urejen klub si nečesa takšnega nikdar ne bi smel privoščiti. In da bi v resnem klubu zaradi takšnega spodrsljaja padale tudi glave, ni dvoma. A Olimpija je pač Olimpija. Klub tisočerih svetovalcev in bore malo ljudi, ki bi znali preprečiti takšne stvari. Stvari, ki kakopak temno luč mečejo zgolj in samo na Olimpijo. Žalostno!

Več si lahko preberete na portalu e-maribor.si.