Mariborski šerif Arsenovič si je zagotovil še večji vpliv na uredniško politiko novega mestnega časopisa: Kar sam želi imenovati in odstavljati urednike!

Saša Arsenovič (Foto: sta)

Največji oboževalec ljubljanskega župana Zorana Jankovića, njegov mariborski županski kolega Saša Arsenovič, se zelo hitro uči od svojega ljubljanskega vzornika. Tokrat si želi podrediti na novo ustanovljeni občinski časopis, kjer si želi podrediti celotno uredniško politiko. Ali bodo Mariborčani vsak mesec dobili propagandno gradivo, v katerem se bo na vsaki strani pojavila slika Arsenoviča?

Mariborski župan Saša Arsenovič se želi prikazovati kot najboljši župan štajerske metropole. Ob tem si je zamislil ustanovitev novega občinskega časopisa, ki pa še nima niti imena. Da bi bila ironija še večja, si je na zadnji seji občinskega sveta omislil še večji vpliv na delovanje uredniške politike novega časopisa.

Po poročanju mariborskega Večera je v prvem predlogu pisalo, da lahko glavnega urednika imenuje in odpokliče le mestni svet. Zdaj so to dikcijo zamenjali in bo možno imenovati in odpoklicati glavnega urednika na predlog župana. Dodatno komedijo povzroča sestava uredniškega odbora, ki ga bo sestavljalo šest posameznikov. Ob tem, da bo enega člana predlagal mestni svet, bo drugi prihajal iz županovega kabineta na predlog samega župana. Dodatno zgražanje občanov Maribora pa je sprožilo to, da bodo uredniški odbor sestavljali še štirje ugledni meščani Maribora, ki jih bo na predlog odgovornega urednika spet postavljal sam Arsenovič. Ali lahko pričakujemo, da bodo mesta uglednih meščanov zopet zasegli Vesna Vuk Godina, Boris Vezjak, Tone Partljič ali pa kar sodnik ter Arsenovičev navijač Janez Žirovnik?

Ali bo mariborski Večer obrnil ploščo proti županu Arsenoviču? Uporabniki trdijo, da gre bolj za predstavo za javnost
Ob tem se poraja vprašanje, ali se ruši medijska koalicija med mariborskim županom Arsenovičem in Večerom, ki se mu Arsenovič lahko zahvali, da je dosegel zmago v 2. krogu lanskoletnih lokalnih volitev v Mariboru. Večer kot osrednji štajerski tednik je bil navajen, da v mestu ob Dravi ni imel nobene konkurence, ki bi pokrivala lokalne novice iz Maribora. Ob tem bo zelo zanimivo spremljati, ali se bo spremenila uredniška politika do Arsenoviča, ki mu je bila doslej več kot naklonjena. A na socialnih omrežij dvomijo v to, saj je veliko bolj očitno, da bosta z občinskimi sredstvi bogatela tako Arsenovič kot mariborski časopis Večer, ki je v lasti Uroša Hakla.

Eden izmed uporabnikov socialnih omrežij, da gre v resnici za skupno sodelovanje Arsenoviča in Večera. (vir Facebook)

Eden izmed uporabnikov socialnih omrežij meni, da gre v resnici za skupno sodelovanje Arsenoviča in Večera. (Vir: Facebook)

Arsenovič zbira afere z bliskovito hitrostjo – kot njegov ljubljanski kolega Janković
Saša Arsenovič pa podobno kot ljubljanski šerif zbira afero za afero. Medtem ko smo v letošnjem letu lahko spremljali t. i. napade na njegove lokale in restavracije v Mariboru, se je velikokrat že znašel v navzkrižju interesov. V času lanskoletnih lokalnih volitev se je tako razkrilo, da čeprav se Arsenovič rad predstavlja za premožnega, je bil v resnici najbolj zadolžen županski kandidat v Sloveniji! Ob tem je zaznamoval afere tudi na Mestni občini Maribor, ko je zaposlil razvpitega podjetnika Matjaža Štandekerja, ki je bil obtožen goljufije. Ali bo novi mariborski občinski časopis propagandno gradivo z Arsenovičevimi fotografijami in mogoče tudi z boni za kosila v njegovi restavraciji Rožmarin, pa bodo prebivalci štajerske metropole ugotovili takoj, ko bodo občinski časopis prvič našli v svojih poštnih nabiralnikih.

Samo Samec