Matej Lahovnik Saši Jerkoviću: “Ne ga no lomit …”

Datum:

Mimo političnega aktivizma na RTV Sloveniji, kot kaže sedaj, ne gre niti v športnem programu. Nekateri bi naredili vse, da bi delo trenutnega vodstva naredili povsem irelevantno. Tako je denimo novinarja športnega programa Sašo Jerkoviča zmotila informacija direktorja RTV Slovenija Uroša Urbanije, da ima RTV Slovenija končno ekipo v Ukrajini.

Uroš Urbanija je namreč sporočil, da ima RTV Slovenija sedaj tudi ekipo v Ukrajini. Pri tem je vsem trem članom čestital in zaželel srečo. Ker tako politika kot nekateri zaposleni na RTV Slovenija še vedno ne morejo sprejeti resnice okoli vojne v Ukrajini, v vseh takšnih potezah vodstva vidijo politične poteze. Kot kaže, v to skupino spada tudi novinar športnega programa Saša Jerković?

“Imamo tudi 3 (tri) ekipe na @FIFAWorldCup v Katarju. Že skoraj 10 (deset) dni. In najbolj gledan program vsaj že 10 dni. In dobre športne vsebine. Pa ne omeniš. Zakaj? Ker to ne spada v agendo tvoje politične agitacije. Ker nisi direktor TV Slovenija, temveč zgolj info programa,” je takšno stališče direktorja zmotilo Jerkovića.

Zakaj je tako, pa je konkretno pojasnil ekonomist Matej Lahovnik. Kot pojasnjuje novinarju Saši Jerkoviču, je to iz enega samega razloga. Vsi prenosi na ostalih kanalih so zatemnjeni, zato ljudje morajo spremljati nogomet na RTV Slovenija. “Hvaliti se z gledanostjo, ko ima RTV ekskluzivno pravico prenosa SP v Katarju in so prenosi drugje zatemnjeni, zato nimamo izbire, je pa res čisto mimo. Ne ga no tako lomit,” je zapisal Matej Lahovnik.

Celjski glasnik

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Strokovnjak opozarja: “Najusodneje pri kanalu C0 je, da se sploh gradi”

Najusodneje pri kanalu C0 je, "da se sploh gradi"....

Trump pridobiva prednost v ključnih bojiščnih državah

Novembra bodo v ZDA volili predsednika in trenutno vse...

Oblast bi za 10 odstotkov višje cene elektrike, da bi se paneli bolje prodajali?!

Včasih za kakšno državo pravijo, da ji vlada mafija,...

Nakup stavbe na Litijski financiran s sredstvi za sanacijo škode po poplavah

Golobova levičarska vlada je sredstva za odpravo škode po...