Med skoraj 20 osebami, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo, tudi migranti iz Toga, Gane in Čada!

Fotografija je simbolična (Foto: Policija)

Že v dopoldanskih urah včerajšnjega dne, so policisti na MP Gruškovje, na vstopu v državo, kontrolirali tovorno vozilo turških registrskih oznak, kjer je bilo že na prvi pogled videti, da je bila prerezana ponjava tovornega dela vozila. Sum, da so v vozilu migranti, se je po navedbah Policijske uprave Maribor potrdil s podrobnim pregledom tovornega dela vozila pod ponjavo, kjer so odkrili dva migranta s pakistanskim državljanstvom. Z migrantoma so policisti izvedli predpisan postopek, po zaključku le tega pa sta oba bila vrnjena hrvaškim varnostnim organom.

Policisti PP Gorišnica so v popoldanskih urah v notranjosti države ustavili vozilo za prevoz potnikov, v katerem se je vozilo kar sedem državljanov Poljske, ki so prestopili državno mejo na mestu, kjer to ni dovoljeno, saj niso imeli ustreznih dokumentov za prestop meje na tem območju. Vsem so bile s strani policistov izrečene globe. Po zaključenem postopku so tujci nadaljevali pot v notranjost države, saj so izpolnjevali pogoje za vstop v državo v smislu ukrepov za preprečitev epidemije novega koronavirusa.

Kmalu za tem so policisti iz iste policijske postaje ustavili še osebni avtomobil, prav tako poljskih registerskih oznak, v katerem so se vozili štirje državljani Poljske, ki so tako kot prej navedeni, prestopili državno mejo na mestu, za katerega nimajo ustreznih dokumentov. Tudi tem Poljakom so bile izrečene globe, nato pa so lahko nadaljevali svojo pot v notranjost.

Foto: Policija

Okoli 21. ure zvečer so policisti PP Gorišnica v naselju Paradiž ustavili voznika osebnega avtomobila bosanskih registrskih oznak. V njem sta se vozila mož in žena, oba državljana Bosne in Hercegovine, ki imata sicer urejen status tujcev v Sloveniji. Po končanem postopku sta jima bila izdana plačilna naloga po Zakonu o tujcih, ker sta prihajala iz območja, ki je uvrščeno na rdeč seznam držav. Ker nista predložila dokazil o testiranju za koronavirus, jima je bila izdana tudi odločba o karanteni, ki jo morata prestajati na naslovu bivanja.

Izsledili migrante iz Toga, Gane in Čada
Nekaj čez eno uro ponoči so policisti PP Ormož, v bližini mejnega prehoda Presika, ujeli tri migrante, ko so na nezakonit način prestopili državno mejo. V postopku z njimi in ob prisotnosti prevajalca, je bilo ugotovljeno, da gre za državljane Toga, Gane in Čada. Zoper vse tri nezakonite migrante je bilo odrejeno zadržanje na podlagi Zakona o nadzoru državne meje. Po zaključenem postopku čakajo na vrnitev hrvaškim varnostnim organom, katerim je že bila posredovana najava za vrnitev vseh treh migrantov, prijetih neposredno ob državni meji.

Sara Kovač