Medgeneracijski center Mežica bogatejši za knjižni paket v vrednosti 7 tisoč evrov

Včeraj je v ljubljanski Trubarjevi hiši literature potekal zaključni dogodek 17. dobrodelne akcije Podarimo knjige, s katero je Mohorjeva družba v Celovcu v sodelovanju s z Republiko Avstrijo – Uradom zveznega kanclerja podarila več kot dva tisoč knjig v vrednosti 50 tisoč evrov. Med prejemniki knjig je tudi mežiški Medgeneracijski center.

Mohorjeva družba je mogočno drevo z globokimi koreninami, ki je preraslo politične razmere najbolj razburkanega stoletja, je zbrane v Trubarjevi hiši literature v Ljubljani nagovoril dekan Mohorjeve družbe v Celovcu Ivan Olip. Temeljno poslanstvo Mohorjeve družbe, ki je po prvi svetovni vojni zaradi vročih političnih razmer na avstrijskem Koroškem svoje začasno zatočišče poiskala na Prevaljah in tam ostala do leta 1927, je širjenje in ohranjanje slovenskega jezika ter književnosti. Olip je ob svečanem dogodku spomnil, da je Mohorjeva družba v okviru akcije, ki poteka že od leta 2002, slovenskim nevladnim organizacijam in ustanovam podarila že več kot 50 tisoč izvodov knjig v skupni vrednosti 850 tisoč evrov. Veselje nad dobrim sodelovanjem z uradom avstrijskega zveznega kanclerja in podporo projektu je izrazila tudi avstrijska veleposlanica Sigrid Berka.

Več možnosti povezovanja generacij
Dobrodelno nagrado v višini 7.000 evrov za Medgeneracijski center Mežica sta v Ljubljani prevzela predsednica centra Simona Rožej in mežiški župan Dušan Krebel. “V Medgeneracijskem centru se vsak dan trudimo ponuditi čimveč vsebin, ki bi združevale mlajše in starejše generacije in prav gotovo bodo knjige ponujale več možnosti povezovanja,” je ob prevzemu donacije dejala Rožejeva, Krebel pa je veleposlanici in Olipu v zahvalo podaril knjigo Marijana Vončine Mežica skozi čas.

Celoten članek si lahko ogledate na portalu e-koroska.si.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!