fbpx

Migrant, obtožen posilstva dveh ljubljanskih študentk, svojega zločina ne priznava

Foto: STA

Maroški državljan Ali Safini, ki je obtožen posilstva dveh študentk, in sicer jeseni lani v Ljubljani, je v torek na predobravnavnem naroku vztrajal, da ni zagrešil očitanega mu kriminalnega dejanja. Kako točno bo izgledal njegov zagovor, pa bomo izvedeli 16. aprila, ko bo potekala glavna obravnava. 

Tožilstvo 36-letnega državljana Maroka Alija Safinija obtožuje, da je oktobra lanskega leta, v prestolnici, dve študentki prisilil v spolni odnos, do katerega je prišlo po uporabi groženj in sile. Še posebej se mu očita to, da je eno od deklet zlorabil kar v njeni sobi v študentskem domu, poroča STA.

Na željo migranta bosta po vsej verjetnosti morali na glavni obravnavi svojo verzijo zgodbe ponoviti tudi obe žrtvi posilstva, četudi sta tako tožilstvo kot odvetnica Maročana podala predlog, da se z namenom zaščite osebne integritete posiljenih deklet na sodišču rajši prebereta njuni zgodbi, ki sta zapisani v preiskavi. Poleg tega sta obe strani še predlagali, da se postopek na sodišču nadaljuje za zaprtimi vrati. Glede te želje bo sodnica sprejela odločitev na prvem naroku.

Jani Kos