fbpx

Migranti, matematika in zdrava pamet

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Migranti so ena najbolj vročih tem letošnje predvolilne kampanje. Čeprav bi se nekateri mediji najraje izognili tej temi, pa ostaja dejstvo, da je to eden izmed večjih, če ne kar največji problem, ki trenutno pesti Slovenijo. Zato se tudi vsaka stran trudi, da bi ljudi prepričala v svoj prav, tudi z manipulacijami in lažmi. Saj nekdo mora lagati, če eni trdijo, da migrant stane 18 evrov na mesec, drugi pa, da stane 1.963  evrov na mesec.

Vsak človek, z vsaj kančkom zdrave pameti, se mora zavedati, da je 18 evrov čisto nerealna številka. Če se najde kdo, ki ne bi stradal, če bi imel na voljo le 18 evrov na mesec za prehrano, naj hitro pove, kako, in bomo rešili svetovno lakoto. Otroci v šoli za šolsko prehrano, le za en obrok, plačujejo 3-krat več, pa so v šoli le med delavniki. Mi pa čudežno nahranimo, nastanimo, oblečemo in zdravstveno ter higiensko oskrbimo migranta s pičlimi 18 evri!

V teh dneh vsak dan mejo ilegalno prestopi 40 migrantov in ta številka se povečuje. Vsi zaprosijo za azil pri nas. Če bo šlo tako naprej, bo v enem mesecu v Sloveniji novih 1.200 migrantov, v enem letu pa 14.400. Ker 18 evrov za migranta očitno ni dovolj, bomo za vsakega migranta plačali 1.963 evrov na mesec (mimogrede – to številko je navedlo Računsko sodišče), kar pomeni 28.267.200 evrov na mesec! Če bomo seveda imeli srečo in se tok, kljub vsem napovedim, ne bo povečal.

Ali veste koliko pokojnin po 500 evrov je to? 56.534! Ali če bi ta znesek razdelili med vseh 616.647 upokojencev. Vsak bi vsak mesec dobil 45 evrov! Si predstavljate, koliko bi to pomenilo upokojencu, ki sedaj životari s 300 evri pokojnine? Da ne govorimo o tem, kako bogati bi bili s tem zneskom, če bi jim levičarji zaupali skrivnost, kako se z 18 evri na mesec pokrije vse stroške bivanja in preživetja.

utrip-ljubljane