Ilegalnih migrantov ne zmanjka: Toliko so jih prijeli čez vikend!

Foto: epa

S slovenskih policijskih uprav poročajo o 35 prijetih ilegalnih migrantih, ki so v preteklih dneh vikenda nezakonito prestopili državno mejo. Prijeli so še tri tihotapce, dve Postojnčanki in hrvaškega državljana. Med tujci pa se prijeti glede državljanstva opredeljujejo zelo različno, med njimi so Sirci, Maročani, Egipčani, Tunizijci, Alžirci, Turki, Kosovarji in celo Kitajec.

PU Novo mesto: Prijeli 10 migrantov
Prijeli so jih na Bojancih (občina Črnomelj) in v Češči vasi pri Novem mestu. Prijeti so se izrekli za državljane Sirije (7), Maroka (2) in Egipta (1). Postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so zapisali na PU Novo mesto, kar pomeni, da se še ne ve, koliko jih bodo vrnili in koliko odpeljali v azilni dom.

PU Ljubljana: Prijeli 12 migrantov
Med petkom in nedeljo so na območju Ljubljane in Vrta pri Predgradu oziroma Starem trgu ob Kolpi (spada pod občino Kočevje) prijeli 7 tujcev (državljanov  Tunizije, Maroka in Alžirije). Postopki policistov s tujci še niso zaključeni. Včeraj oz. danes do 6. ure pa so prijeli še 3 nezakonite migrante (izrekli so se za državljane Tunizije in Maroka). Še dan prej so prijeli 2 migranta (Iračana in Maročana).

PU Koper: Prijeli 6 migrantov in 3 tihotapce – dve slovenski državljanki in hrvaškega državljana
Na območju Ilirske Bistrice so jih prijeli 3, Kopra 2 in Pirana 1. Pri tem so obravnavali dve državljanki Slovenije in državljana Hrvaške, ki so migrante prevažali:

– V petek, 10. januarja, so policisti ob 10.30 v Jelšanah ustavili osebni avto, hrvaških registrskih številk, ki ga je vozila 40-letna Postojnčanka, poleg je bila še 18-letnica, prav tako doma s Postojne. V vozilu so bili še trije državljani Turčije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Tujci so bili privedeni v Center za tujce, državljanki Slovenije sta bili s kazenska ovadbo privedeni na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor. Mimogrede, za Lidijo Mavretič in njenega moža Marka Hranilovića konec julija lani ljubljanski preiskovalni sodnik ni odredil pripora.

– V nedeljo, 12. januarja, so policisti na avtocesti smer Postojna – Koper, pri izvozu Razdrto, ustavili osebni avto VW Passat, ki ga je vozil 30-letni državljan Hrvaške. V vozilu sta bila še državljana Kosova, ki sta prišla v Slovenijo nezakonito. Voznik bo s kazensko ovadbo danes priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Prijeti tujci so se izrekli za državljane Turčije (3), Kosova (2) in Kitajske (1). Policijski postopki s prijetimi še niso zaključeni.

PU Maribor: Prijeli 7 migrantov
Včeraj so jih prijeli v Spodnjem Dupleku, na počivališču ob avtocesti A1 Ljubljana – Šentilj, v petek pa na počivališču avtoceste v Dogošah pri Mariboru. Prijeti v Spodnjem Dupleku in pri Šentilju so zaprosili za azil (mednarodno zaščito), zato so jih policisti odpeljali v azilni dom, za prijete v petek pa niso sporočili kako in kaj. Prijeti so se sicer izrekli za državljane Bangladeša, Sirije, Afganistana in Alžirije.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

Več si oglejte na portalu moja-dolenjska.si