Ilegalnih migrantov ne zmanjka: Toliko so jih prijeli čez vikend!

Foto: epa

S slovenskih policijskih uprav poročajo o 35 prijetih ilegalnih migrantih, ki so v preteklih dneh vikenda nezakonito prestopili državno mejo. Prijeli so še tri tihotapce, dve Postojnčanki in hrvaškega državljana. Med tujci pa se prijeti glede državljanstva opredeljujejo zelo različno, med njimi so Sirci, Maročani, Egipčani, Tunizijci, Alžirci, Turki, Kosovarji in celo Kitajec.

PU Novo mesto: Prijeli 10 migrantov
Prijeli so jih na Bojancih (občina Črnomelj) in v Češči vasi pri Novem mestu. Prijeti so se izrekli za državljane Sirije (7), Maroka (2) in Egipta (1). Postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so zapisali na PU Novo mesto, kar pomeni, da se še ne ve, koliko jih bodo vrnili in koliko odpeljali v azilni dom.

PU Ljubljana: Prijeli 12 migrantov
Med petkom in nedeljo so na območju Ljubljane in Vrta pri Predgradu oziroma Starem trgu ob Kolpi (spada pod občino Kočevje) prijeli 7 tujcev (državljanov  Tunizije, Maroka in Alžirije). Postopki policistov s tujci še niso zaključeni. Včeraj oz. danes do 6. ure pa so prijeli še 3 nezakonite migrante (izrekli so se za državljane Tunizije in Maroka). Še dan prej so prijeli 2 migranta (Iračana in Maročana).

PU Koper: Prijeli 6 migrantov in 3 tihotapce – dve slovenski državljanki in hrvaškega državljana
Na območju Ilirske Bistrice so jih prijeli 3, Kopra 2 in Pirana 1. Pri tem so obravnavali dve državljanki Slovenije in državljana Hrvaške, ki so migrante prevažali:

– V petek, 10. januarja, so policisti ob 10.30 v Jelšanah ustavili osebni avto, hrvaških registrskih številk, ki ga je vozila 40-letna Postojnčanka, poleg je bila še 18-letnica, prav tako doma s Postojne. V vozilu so bili še trije državljani Turčije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Tujci so bili privedeni v Center za tujce, državljanki Slovenije sta bili s kazenska ovadbo privedeni na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor. Mimogrede, za Lidijo Mavretič in njenega moža Marka Hranilovića konec julija lani ljubljanski preiskovalni sodnik ni odredil pripora.

– V nedeljo, 12. januarja, so policisti na avtocesti smer Postojna – Koper, pri izvozu Razdrto, ustavili osebni avto VW Passat, ki ga je vozil 30-letni državljan Hrvaške. V vozilu sta bila še državljana Kosova, ki sta prišla v Slovenijo nezakonito. Voznik bo s kazensko ovadbo danes priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Prijeti tujci so se izrekli za državljane Turčije (3), Kosova (2) in Kitajske (1). Policijski postopki s prijetimi še niso zaključeni.

PU Maribor: Prijeli 7 migrantov
Včeraj so jih prijeli v Spodnjem Dupleku, na počivališču ob avtocesti A1 Ljubljana – Šentilj, v petek pa na počivališču avtoceste v Dogošah pri Mariboru. Prijeti v Spodnjem Dupleku in pri Šentilju so zaprosili za azil (mednarodno zaščito), zato so jih policisti odpeljali v azilni dom, za prijete v petek pa niso sporočili kako in kaj. Prijeti so se sicer izrekli za državljane Bangladeša, Sirije, Afganistana in Alžirije.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

Več si oglejte na portalu moja-dolenjska.si

 • Marija

  Saj je na poti v EU milijarda ljudi.

 • Unikatna

  Včeraj sem slišala tole : ” Tvoja pravica je to, da v svoji državi nisi ogrožen. Če država zataji in ne zavaruje ljudi, je s tem odvzela pravico do varnosti. In zato si sam nazaj vzameš pravico in ukrepaš.”

  Tako, da ima narod pravico, da branimo mejo in te nihče ne sme preganjati!

 • Andrej

  Nimajo jih kaj prijemati. Morajo jih nagnati nazaj, od koder so prišli.

 • mona lisa

  Takoj nagnat nazaj. Branit naše meje pred nosilci bolezni, paraziti in zavojevalci Slovenije in cele Evrope četudi s silo in orožjem.

 • Oliva

  Noro bi bilo pričakovati, da bo kdaj mavretička kazensko odgovarjala za svojih sedem nezakonitih migrantov, ki jih je prevažala po Sloveniji. Niso bili ne prvi ne zadnji. Je v pravem sedlu!

 • Olga101

  Denar in privilegiji jih že čakajo! Namesto policajem, jim bo ministrstvo za notranje zadeve vsak mesec redno nakazalo 1200 evrov!

 • Stražar

  Na Prešernovem trgu migranti diskretno ponujajo marihuano mimoidočim. To je začetek severnoafriške mafije pri nas.

  • samotoje

   Tako se začne, res je.

  • Božidar Rodica

   Ja seveda.. pri nas je vse pod kontrolo pravi igralec …to je to

 • Van Der Waals

  NAPODITI NAZAJ USE ILEGALCE!!!

 • V ZDA lahko predsednik kadarkoli “vpokliče” ali pa “uporabi” Insurection Act….to je zakon, ki ameriškim državljanom omogoča formacijo civilnih milic, ki pomagajo pri aretacijah državnih izdajalcev….torej oseb, ki so v nasprotju z Logan Actom tajno snovale spodkopavanje ameriške države…..v sloveniji pa mora policija nuditi vso logistično podporo po mislim da 34 členu zakona o policiji, ko državljani ocenijol da niso več varni in z namenom samozaščite formirajo državljanske milice :) tako da v zakonu piše, da lahko ustanavljate “varde” policija pa Vam mora, če to zahtevate oziroma je varnostna situacija res slaba, posredovati tudi orožje…..

 • McBobo

  Kje pa so vsi ti ilegalci, ki jih primejo oz. kje je večina? Ob 22.30 na gorenjskem avtobanu.