fbpx

Minister Počivalšek se je na lastne oči prepričal o varnosti prodajalcev v Mercatorju

Foto: Twitter

Ustrezna zaščita zaposlenih v trgovini je ključnega pomena v času epidemije koronavirusa. Kako so v največjem trgovcu v Sloveniji poskrbeli za zagotovitev varnega procesa dela in zaščito delavcev, se je prepričal tudi minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek.

Minister Zdravko Počivalšek je obiskal Mercator center Šiška in zadovoljen dejal: “To kar vidim v Mercator centru Šiška, mora biti zgled tudi ostalim trgovinam v Sloveniji. Zagotovitev varnega procesa dela in zaščite delavcev, ki v teh dneh dajejo vse od sebe, mora biti na prvem mestu. Želim se zahvaliti vsem, ki ta trenutek nesebično delajo in se trudijo, da država tudi v težkih trenutkih deluje naprej.

Image

Minister se je srečal s predsednikom uprave Mercatorja Tomislavom Čizmićem in se pogovoril tudi z zaposlenimi v trgovini, da bi ugotovil, kako je poskrbljeno za zdravje in zaščito. Mercator je sistemskega pomena za državo, saj je največji trgovec v Sloveniji in tudi regiji. “Zavedamo se svoje odgovornosti do zdravja in varnosti zaposlenih in kupcev, zavedamo pa se tudi, da smo v teh razmerah eden od ključnih stebrov oskrbe slovenskega prebivalstva. Seveda pa je izrazito pomembno, da vsi spoštujemo ukrepe, ki jih sprejema vlada, ker je to edini način preprečevanja širjenja epidemije,” je poudaril Čizmić.

Hana Murn