fbpx

Ministri Hojs, Tonin in Cigler Kralj položili vence vojakom in policistom, padlim v vojni za samostojno Slovenijo

Foto: MORS

Obrambni minister Matej Tonin je skupaj z ministroma Janezom Ciglerjem Kraljem in Alešem Hojsom danes, pred dnevom spomina na mrtve, na ljubljanskih Žalah položil vence vojakom in policistom padlim v vojni za Slovenijo leta 1991, je na Twitterju objavilo ministrstvo za obrambo. “Njihove žrtve so tlakovale pot samostojni Sloveniji,” so zapisali.

Brez vas samostojne Slovenije ne bi bilo,” pa je po položitvi venca na svojem Twitter profilu zapisal notranji minister Aleš Hojs. Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj je nato položil vence tudi v Gramozni jami, v Spominskem parku borcev in talcev in pri Kostnici žrtev 1. svetovne vojne.

Image

Foto: MORS

Osrednja spominska slovesnost s polaganjem venca pri Spomeniku vsem žrtvam vojn in z vojnami povezanih žrtev na Kongresnem trgu bo sicer potekala v nedeljo 1. novembra. Udeležili se jo bodo predsednik republike Borut Pahor, predsednik vlade Janez Janša, predsednik DZ Igor Zorčič, predsednik DS Alojz Kovšca, načelnik Generalštaba Slovenske vojske Robert Glavaš in v. d. generalnega direktorja policije Andrej Jurič.

Zorčič bo zatem na Žalah položil tudi vence pri Spomeniku padlim v vojni za Slovenijo leta 1991, pri spomeniku padlim v NOB, ob Lipi sprave ter pri kostnici žrtvam 1. svetovne vojne, še poroča STA.

Sara Kovač