fbpx

Ministrica dr. Helena Jaklitsch sprejela študente iz Porabja

Foto: Urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch je danes z veseljem sprejela mlade študente iz Porabja, ki letošnje leto utrjujejo in nadgrajujejo znanje slovenskega jezika v okviru Leta plus, ki tudi mladim iz zamejstva in izseljenstva omogoča, da se kakovostno vpeljejo v študij na slovenskih univerzah.

V prijetnem in sproščenem pogovoru so študentje ministrico seznanili z izkušnjami prvega leta bivanja in učenja slovenskega jezika v Ljubljani. Ministrica je pohvalila njihovo znanje jezika in napredek, jim zagotovila podporo pri nadaljnjem izpopolnjevanju znanja maternega jezika ter izrazila pričakovanje, da bodo nadaljevali študij na eni izmed univerz v Sloveniji.

Urad Vlade Republike Slovenije z veliko naklonjenostjo podpira mlade zamejce, da se odločajo za študij v matični domovini. V tem času namreč naberejo dragocene izkušnje, spletejo prijateljstva in druge tako zasebne kot profesionalne vezi, obenem pridobijo še dodatno samozavest pri vsakodnevni rabi slovenščine. Ko se po zaključku vrnejo v svoje kraje, tako pogosto postanejo stebri in aktivni člani slovenske manjšine, ki s svojimi delom pomembno prispevajo k živem ohranjanju in krepitvi slovenstva in slovenske identitete.

Sara Kovač