fbpx

Ministrica dr. Simona Kustec si je z županom Kidričem ogledala gradnjo telovadnice pri POŠ Sv. Florijan

Foto: Občina Rogaška Slatina

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec si je pretekli teden v družbi župana Občine Rogaška Slatina, mag. Branka Kidriča, ogledala gradbišče za izgradnjo telovadnice pri POŠ Sv. Florijan.

Dela potekajo skladno s terminskim načrtom. Vrednost celotnega projekta, vključno s projektno dokumentacijo, gradbeno-obrtniškimi deli, opremo, nadzorom in koordinacijo varnosti in zdravja pri delu, znaša 955.000 evrov. Ministrstvo bo projekt sofinanciralo v višini 241.000 evrov.

Ministrica je bila z videnim zelo zadovoljna. Predvsem je pohvalila pristop občine, da se je odločila za izgradnjo športnega objekta tudi v tej krajevni skupnosti ob podružnični osnovni šoli, kjer demografski podatki kažejo, da tej šoli po številu učencev in kriterijih ministrstva ne pripadajo tako velike športne površine, kot so predvidene v tem projektu. Župan je pojasnil, da so se za takšen pristop zavestno odločili, saj želijo zagotoviti uravnotežen razvoj celotne občine in s tem ob višji kakovosti bivalnega okolja poleg športne vzgoje zagotoviti tudi možnost rekreativne vadbe za vse občane. Seveda pa bo nova telovadnica v prvi vrsti služila vrtčevskim in osnovnošolskim otrokom v tej šoli.

Ministrica je tudi izpostavila, da se je osebno zavzela, da bi Šolski center Rogaška Slatina dobil športni oddelek. Zato je bila  toliko bolj vesela informacije, da je v prvi letnik tega oddelka vpisano  kar 18 dijakov. V pogovoru pa je izrazila zadovoljstvo nad dobrim sodelovanjem med vsemi institucijami na področju predšolske vzgoje in izobraževanja ter lokalno skupnostjo.

Župan je v nadaljevanju pohvalil tudi Izobraževalni center Prah in visokošolsko institucijo Arema, ki je eden od stebrov višješolskega in visokošolskega izobraževanja v občini in regiji ter si s sodobnimi programi prizadeva za dvig standarda izobraževanja v naši državi.

Povedal je tudi, da bodo v letošnjem letu v Rogaški Slatini pripravili še en velik športni dogodek, in sicer prvi Mednarodni festival športnega filma v Sloveniji, ki se bo odvijal v mesecu juniju. V sklopu štiridnevnega dogajanja pričakujejo obisk svetovno znanih slovenskih športnikov. Projekt bo hkrati priložnost, da se dodatno promovira bogato zgrajena športna infrastruktura v občini in dosežki naših športnikov.

Ravnateljici vrtca in II. Osnovne šole sta ministrici predstavili oba izobraževalna zavoda. Beseda je tekla še o razvojnih projektih občine na področju družbenih dejavnosti.

Celjski glasnik