Mlada mestna svetnica županu Jankoviću postavila vprašanje: Zakaj je Ljubljana med najslabšimi evropskimi prestolnicami glede nakupa stanovanj?

Ana Zagožen

Kot je pokazala nedavna študija v Veliki Britaniji, je Ljubljana na devetem najslabšem mestu od 34 evropskih prestolnic, kjer so pogoji za nakup stanovanj izredno slabi. Najboljši pogoji za nakup stanovanja so v Bruslju, Bernu in Kobenhavnu.

Mestna svetnica Ana Zagožen je županu Zoranu Jankoviću zastavila vprašanje, zakaj je torej Ljubljana na tako nizkem mestu. Področje stanovanjske problematike v Ljubljani rešuje tudi Javni stanovanjski sklad MOL, vendar večinoma le, kar zadeva najemniška stanovanja, pa še v tem segmentu je na voljo zelo malo stanovanj za mlade (seznam upravičencev z dne 26. september 2018: http://www.jssmol.si/razpisi-za-obcane/).

Ali bi lahko občina sofinancirala gradnjo novih stanovanj? Ali pa odkupila nova stanovanja in jih ponudila mladim pod ugodnejšimi cenovnimi pogoji oziroma ali bi lahko občina subvencionirala razliko do tržne vrednosti pri nakupu stanovanj na območju MOL-a za mlade?” je mestna svetnica na župana Jankovića naslovila vprašanja, ki bi morala zbuditi celotno populacijo mladih.

Župana Jankovića zanimajo zgolj še zasebni interesi. (Foto: STA)

Nakup nepremičnine v Ljubljani si lahko privoščijo zgolj premožni
Pri tem je svetnica Zagožnova predlagala, da bi v okviru Javnega stanovanjskega sklada MOL lahko organizirali zbiranje sredstev, ki bi bila namenjena mladim kot pomoč pri nakupu stanovanj. Občina bi torej lahko pomagala pri nakupu stanovanj s sofinanciranjem dela vrednosti stanovanj. Če znaša povprečna tržna vrednost stanovanj v Ljubljani na kvadratni meter okoli 2.700 evrov, bi lahko občina mladim sofinancirala polovico tega zneska, saj ob tržnih cenah stanejo garsonjere ali enosobna stanovanja od približno 135.000 evrov navzgor, to pa ob povprečni neto plači mladih (od 800 do 1.500 evrov) pomeni, da lahko mladi mesečno za nakup stanovanja namenijo okrog 500 evrov, kar za posameznika pomeni, da bi moral varčevati za stanovanje celo do 30 let, mlada družina pa od 15 do 20 let.

MOL bi po njenem mnenju moral nameniti sredstva tudi za nakup stanovanj, ne le za najem.

Več si lahko ogledate na portalu utrip-ljubljane.si.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Saraonec zna samo krasti, ne pa pomagati mladim. Sorry.

 • ZatonMesecnikov

  #Zakaj je Ljubljana med najslabšimi evropskimi prestolnicami glede nakupa stanovanj?#

  Pa ne samo stanovanj. Tudi cen v lekarnah, trgovinah, zdravstvene službe, čakalnih vrst, goriva, parkiranja itd….

 • tasilo

  Čaki mal, čaki, lubica, … tole pa ne gre skupaj s svobodnim tržnim gospodarstvom in kapitalizmom — da bi občina komu subvencionirala(!!!) nakup(!!!) stanovanja. Z drugimi besedami, občina naj bi komu kupila pol stanovanja!? Halo!? A si zmešana? Da ne govorimo o legendarnih možnostih zlorab, ki so itak slovenski nacionalni šport, brez katerega ne gre!

  Strecken nach der Decken (“iztegniti se je mogoče (le), kolikor je deka dolga”), so rekli moja stara mama.

  • Vera

   Vaše žalitve te svetnice niso na mestu .Službo ima najbrž v Ljubljani, mogoče je tam tudi rojena, zato ne vem zakaj bi prav ona morala ven iz mesta. Mnogo je starih hiš, ki bi se dale obnoviti, ter jih ponuditi mladim družinam, ki si razkošja ne morejo privoščit. Ni res, da so drugje stanovanja in hiše kaj dosti cenejše . Ta punca je pametna, ne zmešana !

   • tasilo

    Menim, da ste v več pogledih precej zgrešili bistvo mojega komentarja … P anič ne de.
    Mimogrede: pišete o razkošju in menim, da to besedo uporabljate bodisi narobe bodisi špekulativno. Razkošje je že po definiciji (SSKJ) nekaj, “kar presega zadovoljevanje potreb povprečnega človeka”. Streha nad glavo ni razkošje. Zna pa za marskikoga biti razkošje živeti v Ljubljani in v novo kupljenem lastniškem stanovanju/hiši, ki naj ga do polovice subvencionira — beri plača! — kar MOL, torej tudi jaz in vsi drugi Ljubljančani. (WTF!?) To pelje v socializem in nepravičnost. Najbrž mi izpeljave ni treba posebej zapisovati.

    • stajerc5

     Tako, cisto mimogrede; Pa kje pise, da morajo biti vsi lastniki stanovanj? Kje? Na celem svetu je za mlade najbolj normalen zacetek v najemniskem stanovanju. Pri nas, seveda ker smo sami bogatasi, bi bil vsak ze pri dobrih dvajsetih lastnik…
     Niso krive cene, ne lokacija, kriva je socibalkanska mentaliteta, da mora pac biti lastnik, pa vseeno cesa, od WC-ja pa do vile z jahto. O drugih resitvah se sploh ne razmislja.

   • opazovalec

    In glede na priimek je podedovala delež na milijonskem računu v Celovcu temelječ na nečednih poslih. Zdaj bi ji pa naj še kupili 1/2 stanovanja. Avša si ga naj zasluži, ali pa naj žuivi skromneje!

    • Aresnica

     In ovčka v to verjame- kar so napisali dominantni mediji, ki so pod kontrolo SLOmafijskotajkunskega OMREŽJA.
     _______________
     Lep pozdrav

 • Cucurbita Pepo

  Zaradi najbolj nesposobne desnice v Evropi.

  • ZatonMesecnikov

   Dokler bo slovenska levica kontinuiteta tiste iz leta 1945, bo temu tako.

   Pri nas ni normalno stanje, kot ga imajo ostale Europske države.

   • GverilaStyle

    ma levi al pa desni….vsi so isti penis

    • ZatonMesecnikov

     Se strinjam. sedaj pa še levičarjem pojdi povedat na RTV portal. Pa da te ne bodo brisali…

   • Cucurbita Pepo

    Ti si res mentalno zaostala oseba

    • ZatonMesecnikov

     kaj praviš da nima veze slovenska levica s tisto leta 1945-1990? Razen istih oseb v njej, kar pa je seveda golo naključje…

     • opazovalec

      Če kaj vem je največ bivših partijcev v vodstvu SDS, noben drug poredsednik stranke nima minute staža v partiji!

     • ZatonMesecnikov

      #Če kaj vem je največ bivših partijcev v vodstvu SDS#

      partijskih disidentov tipa Solženicin in Ivan janez.

     • WISKY 1000

      lolek,spelji se na tvojo 24 kurnik

  • WISKY 1000

   buča,kaj si doziral danes?

 • Jožef

  Na v naslovu zastavljeno vprašnje si lahko vsak sam odgovori.
  Začne se pri spoštljivem odnosu do Slovenije, do slovenskega naroda, do slovenske zastave in do slove skih narodnih običajev. Slovenija ni Srbija, Ljublana pa ni beograjsko predmestje.
  Zato menim, da Sloveniji oziroma v Ljublani ne smela imeti prednost neka roštiljada in neki trubači.
  Mar se nismo za to odločili na plebiscitu leta 90.

 • antimur

  Dokler ljubljančani ne bodo odjebali tega kriminalca Jankovića, ter vse, ki mu držijo štango, to je pa Kučan z njegovo golaznijo, bo tako. Smilijo se mi tisti ljubljančani, ki so domoljubi, pa morajo živeti v takšnem razsutem čefurskem mestu, ki je bil nekdaj za vsakega Slovenca bela Ljubljana, danes je pa še samo leglo neintegriranih in neasimiliranih pritepencev, kriminalcev, pedrov, lezbijk, drogerašev, pa tudi zločincev, ki so popolnoma zasvinjali to našo nekdanjo prestolnico, to že zdavnaj ni več, ampak je od nje ostalo samo čefursko mafijsko gnezdo.

 • Silka

  Saj to je jasno, župan vendar zagovarja socialistične ideje. V socializmu pa razen pri njemu ni zaželjena privatna lastnina. Kam bo sicer obešal rdeče zvezde, če ne bo nič družbenega.

 • Amerikanc

  Tu pa lahko pomagam Jankoviću. Spoštovana Ana, denar, ki bi lahko šel za “stanovanjski sklad za mlade družine”, je poniknil v reševanju šerifovih nasedlih naložb. Ali nič ne spremljate “odpisov kreditov” ?!

 • GverilaStyle

  Prjatu je pred leti zbolel in moral na urgenco po pomoč….bil je zaposlen….a mu delodajalec ni plačeval prispevkov in zdravstvenega zavarovanja( je fehtal furs za odlog plačila, ker kao ni bilo posla oz. mu niso plačevali…..LAŽ)….po mesecu ležanja v UKCju je bil odpuščen kot samoplačnik…..25,000eur. Zaradi tega dolga je šel v osebni stečaj, ki se mu je zaključil lansko leto avgusta……a dolga mu niso odpisali!!!!! Brez obrazložitve!!! Jankovičemu sinu po poklicu pa bodo v osebnem stečaju odpisali 5.4mio eur!!!!! In bog si ga vedi koliko so jim že odpisali in koliko jim še bodo!!!! Pravna država my ass!!!!!

  • Lustrator

   Od kod pa je UKC naračunal tistih 25,000 €??? So ga hranili kaviarjem in mu vsak drugi dan v zasebno rezidenco prinesli nov OLED zaslon z dvometersko diagonalo? Tile “računi”, ki jih raznorazne državne izpostave zaračunavajo privatnim subjektom presegajo vse meje normale. Vsakemu, ki je kdaj ležal na UKC-ju, je jasno, da za standard/hrano/storitve ki jih tam dobiš, DEJANSKO ne zapravijo niti 20€/dan, oni pa si računajo kot da si bil v predsedniški suiti sredi Londona.

 • Marijan

  Ko bo tale č…..spokal bom in bo šel sedet na Dob, bom med najsrečnejšimi Ljubljančani,

  • opazovalec

   In ne pozabi na družbo Ivana…

   • WISKY 1000

    ti pa nimaš pospravljeno v zeljniku

 • “Ali bi lahko občina sofinancirala gradnjo novih stanovanj? Ali pa
  odkupila nova stanovanja in jih ponudila mladim pod ugodnejšimi
  cenovnimi pogoji oziroma ali bi lahko občina subvencionirala razliko do
  tržne vrednosti pri nakupu stanovanj na območju MOL-a za mlade?”

  Če imam do česa ničelno toleranco, jo imam do tega! Parazitiranje na račun nekoga drugega ali z drugimi besedami “naj mi država sofinancira/subvenconira za moje napačne življenske (ekonomske) odločitve”

  Edino pravično bi bilo, da se država (oz. v tem primeru občina/MOL) umakne od vsega kar vpliva na ceno stanovanj. Vse drugo je samo parazitiranje na račun ostalih davkoplačevalcev in posledično kriminalno bogatenje peščice ljudi.

  • stajerc5

   Odlicno!
   Kdor ima, si lahko privosci! Kdor nima, si ne more! AMPAK, kdor se nima, se naj potrudi, da bo imel in ne cakati na miloscino drzave. Ce pa drzava ne funkcionira tako kot si on misli, naj pa pri naslednjih volitvah z vsemi ostalimi mladimi igra igrice na PC-ju in se naprej misli: Boli me k..c!!!
   Mladi, sami ste si krivi, seveda posledicno rdece domace vzgoje!!!

   • Dejstvo je, da je parazitizem izvorni problem vseh ostalih problemov od levakov, Kućana, ćefurjev, …. do teh migrantov, ki prihajajo dnevno ilegalno preko meje.
    Če/ko onemogočiš parazitizem, si onemogočil vse ostalo. Potem tudi milijarda Afričanov, ki želi priti k nam, nima več razloga za priti sem.

    • janezxy

     Saj mi smo samo odskočna deska za socialo.

     • janezxy

      Tukaj se ta smrad samo nakrmi in potem ………..

    • stajerc5

     Na zalost kaze, da se nas degeneriran folk prilagaja njim in ne obratno.

  • Lustrator

   Se strinjam. A pred tem naj razlasti na stotisoče ljudi, ki so do svojih stanovanj in premoženja prišli po zaslugi svojih zvez s partijo (prej) in rdečim režimom (zdaj). Šele ko bodo te nepremičnine na trgu oziroma vrnjene svojcem izvirnih lastnikov, se lahko vsaj v teoriji pogovarjamo o svobodnem nepremičninskem trgu. Ta trenutek si ga (tudi če država proda VES svoj delež) lastijo tako in drugače imenovani tajkuni F21, pa naj gre za privatnike ali pa za udbomafijske firmice, ki še malo špekulirajo s prenosom vsega naropanega premoženja v tujino.

   • Tudi to.

    S svojim komentarjem sem želel le opozoriti na destruktivni ‘mindset’ (žal) večine Slovencev, ki vidijo rešitve za svoje probleme le v okviru “država bi morala ….” in jim je popolnoma izven miselnega dosega, da bi naj odrasli, opravilno sposobni ljudje sami reševali svoje zagate.

 • janezxy

  Pustimo to nesrečno wukojebino Mafijcu je treba pokazat pot na Balkan in vsem tem njegovim pokvarjencem.Treba pa se jih je zapisat.da ti pedri in lejzbike odsedijo prasci NE SLOVENCI svojo porcijo.

  • WISKY 1000

   ta mali bo še nekaj časa migal,ima super nezasluženo penzijo

 • janezxy

  Kje je danes ta komunistična svinjarija hundaj duhec ………..

  • stajerc5

   Ta gverila bi kar pasala za korejsko skrepetulo…

 • Mirko Sedlar

  Ja glede nakupa premožnih se strinjam.
  Ivan proda parcelo v Trenti in kupi stanovanje …drugi delamo 30.let ne moremo kupiti garsinjere

  • stajerc5

   Pa ne, da te hocejo delozirati iz Kartonskega naselja izpod mosta?

  • janezxy

   Bravo,zbudil si se IVAN.So te že vrgli z oštarije.

  • janezxy

   Oprosti, tudi z zamaški si brezupen primer.

  • WISKY 1000

   kdo ti je kriv,da se nisi učil

 • Olga101

  V Ljubljani ni nič na prodaj, saj je vse rezervirano za “naše” – komuniste in Islamiste!

  • opazovalec

   Takele olgice pa res niso dobrodošle v svobodoljubnem mestu!

   • marker

    Svetlane, jasne in gordane so bolj dobrodošle…

   • Lustrator

    Kajpak. Komiji obožujete nerazgledano apatično javnosektoraško rajo, ki bo za mini driobtinice z mize in udobne službice molčala vse življenje.

 • Andrej

  Le zakaj bi sofinansirali stanovanja slovenskim družinam, če lahko neslovenske dobijo neprofitna stanovanja? Merila so sicer za vse enaka, a so postavljena tako, da slovenska mladina do teh stanovanj skoraj ne more. Slovenci bi morali spremenit mentaliteto. Vse od družbe vzeti in nič ji dati.

 • Aron

  Kakšno butasto vprašanje! Ponudba – povpraševanje. Občina bi morala aktivno poseči na najemniški trg, potem bi pa spet jokali, češ komunizem.

  • Lustrator

   Kakšna “ponudba-povpraševanje” neki? Slovenija je svetlobna leta od osnovnih principov prostega trga na dobesedno VSEH segmentih družbe – dejansko nimamo niti ene same mikro niše na katero nima državni aparat prav nikakršnega vpliva, nepremičninski trg pa je eden od državno najbolj obvladovanih delov začenši z zakonodajo, pravosodjem, birokraciji, krediti, lastništvom v glavnih državnih bankah…In ko že omenjaš občino – prav občina MOČNO posega na trg, saj je vendar ona tista, ki posvečenim pod ceno prodaja svoja zemljišča, nesvojim pa onemogoča KAKRŠNEKOLI tržne dejavnosti. Ona je tista, ki se odloči katere dele Ljubljane bo razvijala in obnavljala, katere pa zanemarjala, čeprav gre za NAŠ davkoplačevalski denar in ne Žepanov.

   Tebi zares ni jasno popolnoma NIČ, ne glede na to vna kateri temi komentiraš. kako ti uspe?

   • Aron

    Oooo Frustratorček je nazaj s svojimi nebulozami :)))))))

    Pišeš na pamet, napiši o katerih zemljiščih je govora- ID posla, kupec, prodajalec. Vse imaš na netu.
    Katere državne banke? Kakšen imajo vpliv na OM?
    Katere tržne dejavnosti niso omogočene nesvojim? Konkretno- komu, kakšne prepreke jim postavijo? Stroški?
    Katere dele Lj se zanemarja? Konkretno? OPPNji?

    Glede na to, da nimaš izobrazbe, še Googla ne znaš uporabljat, ne pričakujem tvojega odgovora. Razen novih nebuloz :))))))))))

 • Branko Jadran

  Prezahtevno vprasanje, gospa svetnica, halo to je podrocje juzno.od Drave

 • marker

  To pa ni res. Zahodno kapitalistično zavajanje. Moja Ljubljana je najboljša v vsem, nje…

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

  1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena
  lista socialnih demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se
  kakor
  združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz
  par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUza kogaS bodo začeli v MURGL
  JUGOKOMUNISTIČNEM
  agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika
  DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji –
  ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
  SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
  Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka
  demokratične
  prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
  Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
  JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega
  rojaka
  (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji
  nje),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

  • Get Smart

   PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

   LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS, SMC, ŠARAC …) je formalnopravna
   naslednica
   SKOJ-a – Savez komunističke omladine
   Jugoslavije).
   SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ
   (Ujedinjeni
   savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni
   se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar
   jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar
   se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še
   traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza
   socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3
   demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom
   ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine
   Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska
   stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a,
   imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo
   v
   t. i. “Združeno levico” itd.
   lahko še vedno opazujete:
   LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
   Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠEK SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
   vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
   MURGLSKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • Get Smart

  Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
  = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

  in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM =
  SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem
  = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

  kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

  = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

  (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
  pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
  gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
  i tako dalje do tokija …)

  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
  =
  “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

  1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
  2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
  psi čuvaji tekovina revolucije
  3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
  oz.
  z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

  Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
  seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
  .
  Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
  so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU
  ljudi.
  .
  .
  Jezus Kristus:
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas
  boosvobodila.«
  .
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  • Get Smart

   Samo v primeru v STOŽIC nje, kamor je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku
   IZROPALA
   220 MILIJONOV € za projekt,
   ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
   40 milijonov €

   in pozor, BOSANCOV, ki so gradil Stošče nje,
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov = najboljš đupljan nje NI PLAČAL
   ampak jih
   je nagnal domov BREZ PLAČILA.

   Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
   Kaj odmeva v Stoščah?

   – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
   – ZA koga? Za PARTIJU?
   – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
   – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
   – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
   – “Evviva communismo!”
   – “Bandiera rossa la triumfera!”

   Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo
   osvobodila.

 • Get Smart

  T. i. “Levica” = uradno = IDS + TRS + radnici violete tomić.
  IDS je “nov obraz”, ki ga je v hotelu UNION ustanovil MILAN KUćAN,
  TRS = “nov-obraz” KUćANOVEGA zeta in kaviarŽIDO pussića Kermaunerja, bolj znanega kot
  Hanžeka nje, violeta pa je odcepek od DeSUS-a, DeSUS pa je “nov–obraz” oz. odcepek od SD =
  Socialni demokrati, ti pa so “star–obraz” oz.
  le preimenovanje
  KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.

  –––––––
  IDS = INICIATIVA za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = ZDRUŽENA LEVICA =
  = LEVICA =
  =
  ta “nov obraz” je ustanovila KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
  = FORUM 21 = na zasedanju FORUMA 21 v hotelu UNION leta 2013 =
  IDS oz. danes imenovano “Levico” ustanovi sam tovariš MILAN KUćAN;
  prvo nastopljeni predsednik = Luka Mesec

  • Get Smart

   Uradni začetek Lučkine zvezde oziroma pol-meseca je oznanil sam tovariš
   MILAN KUćAN,
   predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
   in sicer leta 2013 v hotelu Union:

   “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
   tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
   uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
   komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
   formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
   in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
   predsedniki SD-ja = KPJ,* kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
   INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.”

   —–
   * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s

   TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in delavsko stranko štabnih
   babilonskih delavk Violete TOMIć,
   nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “ZDRUŽENO LEVICO”,
   nato pa v “LEVICO”.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje
   kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
   =
   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s
   hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in
   do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske in otroke

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM =KOMUNIZEM =
    =KAPITALIZEM = FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
    so vse po vrsti onanije, drkancije nje,
    ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =

    =SUŽNJELASTNIŠTVO =
    =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

    Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
    = FORUM 21
    =
    FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
    predsednik je pa MILAN KUćAN,
    ki je tudi predsednik
    PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
    =
    ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
    in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
    = uradno preimenovan v LDS =
    DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
    i tako dalje do tokija,
    pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
    MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • Darth Vader

  tako ja…..namesto, da bi ana zagožen zagovarjala debirokratizacijo, nižanje davkov, odpuščanje 90% javne uprave, tuje investitorje, ter s tem zagovarjala kapitalsko akumuliranje mladih, ki bi si lahko potem brez problema privoščili prvo stanovanje, zagovarja državne intervencije na prostem trgu……bog nas obvaruj neumnosti retardiranih polpismenih narcisk, ki so se rodile v sloveniji z zlato žlico v ustih….

 • DEATH TO COMMUNISM

  Pofukankoviča so vedno zanimali zgolj in samo zasebni interesi. Če ga ne bi, bi pri vsem denarju ki ga ima, tako kot je to na primer naredil Kennedy s predsedniško plačo, svojo župansko plačo pustil MOLu in se ne bi šel korupcije pri vseh ostalih stvareh. Samo totalen izdajalski levuharski kreten ali čefur je zmožen dat glas temu pokvarjenemu podtaknjencu!

 • DEATH TO COMMUNISM

  Ti bebo lahko še o 90-letni starki samo sanjaš…

 • Goran Hvala

  na 9mestu od 34….pa ni neki slabo…. ab mogl bit 1.? aja ko je bil jansa smo bli na 1.mestu…:-)…nakladanje…

 • radames

  Kako mu je zastavila vprašanje? Je šla k njemu v zapor? janković je vendar dobil 30 let aresta!

  • KAPIBARA

   Ima sklenjen odlog služenja aresta, tako, kot ima koncern jankvić sklenje odlog plačila DDV v višini najman 6 milj evrov in to kar direkt z DURS-on, sedaj FURS..

   O čemer je pričala bivša direktorica DURS-a, pa dobila grozilno pismo, napram otrokom..

 • Hunyađi

  Te avši izumetničeni brez pristne ženske lepote samo še plišat tč ne mš-psiček mankjka, da ji z glavićem štrli ven iz LV torbice vredne 2500€.
  Je moral lopovski ata zagožen, bivši komunist kar odlično služit, da je filal smrdljive sponzorske guzice žene in hčere z elitnimi znamkami.
  Ona bi pa polsocialistko špilala v napol plačanmu 150m2 penthausu v Lublan z fačuzijem in koktejlom mojtekito v koščeni rokci, slikala selfije naga s silikonskimi balkončki balončki. SDS upokojencem naj vam bo za zgled vaša prvorazredna elita. Nabijem vas na kurac janšisti.

 • 3x ceplen

  Kurceglavci na 24ur te blokirajo za vsako navedeno resnico.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!