fbpx

Mladi skakalec Jaša Juršič na obisku pri županu dr. Petru Verliču

Foto: Občina Grosuplje

V ponedeljek, 13. januarja 2020, je župan dr. Peter Verlič v svojih prostorih sprejel mladega in izredno uspešnega smučarskega skakalca iz Plešivice pri Žalni Jaša Juršiča, ki je prišel v spremstvu svojega očeta Aleša Juršiča. Z županom sta poklepetala o njegovih velikih uspehih. 12-letni Jaša, učenec 6. razreda Osnovne šole Louisa Adamiča Grosuplje, je bil namreč v lanski zimski sezoni v skokih in nordijski kombinaciji v kategoriji do 12 let najboljši v Sloveniji in je tako osvojil naslov državnega prvaka. Poletno skakalno sezono pa je zaključil prav z vsemi možnimi točkami državnega prvenstva.

Jaša se tako sedaj že veseli nove sezone, ki bo zanj predstavljala nov izziv, saj bo tekmoval z dečki v višji kategoriji, do 14 let.

Mladi skakalec je sicer s treningi začel pred štirimi leti. “Ko ga je prevzela prevčemanija,” nam je zaupal njegov oče Aleš. In z mamo Natašo njima ni preostalo drugega, kot da sta mu kupila prve skakalne smuči. Jaša tako vse od takrat pridno trenira v Smučarskem skakalnem klubu Ilirija.

Sicer pa so cilji mladega skakalca zelo ambiciozni. Želi si namreč osvojiti zlatega orla, kot je to uspelo njegovemu vzorniku Petru Prevcu. Pravzaprav kar dva, “enega za mamico, drugega za atija,” pravi.

Župan je mlademu Jaši zaželel še veliko uspešnih skokov in naj ime naše občine ponosno predstavlja v naši državi in širše. V ta namen mu je izročil tudi simbolično darilce, svastiko, ki jo naša občina nosi v svojem grbu.

Jana Roštan, Občina Grosuplje