Mladinski svet Grosuplje uspešno izpeljal dogodek “Prid’, uživej in predlagej”

Foto: Občina Grosuplje

V petek, 13. decembra 2019 je v prostorih Študentskega kluba GROŠ Mladinski svet Grosuplje uspešno izpeljal dogodek “Prid’, uživej in predlagej”.

Ob čaju, kuhanem vinu, okusnih palačinkah in dobri družbi se je zbiralo ideje, kako z mladimi in za mlade lahko skupaj ustvarimo lepšo prihodnost v lokalni skupnosti.

Mladinskemu svetu je s svojim obiskom izkazal podporo tudi direktor občinske uprave, mag. Dušan Hočevar.

Dogodka so se udeležile številne mladinske in druge organizacije v Občini Grosuplje, ki so s svojimi stojnicami popestrile in soustvarjale petkovo dogajanje; grosupeljski skavti, taborniki, VGC – skupna točka Grosuplje, Študentski klub GROŠ, Slovenska demokratska mladina Grosuplje, Mladinska sekcija Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve Triglav Grosuplje – Ivančna Gorica ter Društvo Preplet.

V okviru dogodka je potekala tudi okrogla miza na temo mladinske politike v Občini Grosuplje. Vprašanja za okroglo mizo so bila oblikovana na podlagi spletne ankete, ki jo je izvedel Mladinski svet Grosuplje. Okroglo mizo je vodil Jaka Trilar, predsednik Mladinskega sveta Grosuplje in je z zastavljenimi vprašanji zajel vso perečo problematiko mladih v lokalni skupnosti; participacija, stanovanjska politika, prometna infrastruktura ter druženje in prosti čas. Na okrogli mizi so sodelovali: Žan Skubic, predsednik SDM Grosuplje, Anamarija Ahlin, predsednica Študentskega kluba GROŠ, Klavdija Mehle, predsednica Komisije za mladinska vprašanja Občine Grosuplje, Luka Mehle, predsednik STEG Grosuplje 1 ter član grosupeljskih tabornikov Maks Obelšer.

Skozi večer nas je z odlično glasbo popeljal izjemno talentiran band mladih fantov – Rivertone.

Dogodek je bil financiran s strani Občine Grosuplje in Mladinskega sveta Slovenije.

Za uspešno izpeljan projekt čestitamo izvršilnemu odboru MSG Grosuplje; Tjaši Pleško, Alji Knep, Maši Androjna, Roku Weissu, Jaku Trilerju in Niku Gorišku.

Občina Grosuplje