fbpx

Mlinar Vladimir Korošec iz Zabovcev pri Ptuju je letošnji najstarejši obrtnik

Utrinek s slovesne podelitve priznanja najstarejšemu obrtniku leta. (Foto: Suzana Lep Šimenko)

Na slavnostnem dogodku, ki je bil sinoči na Brdu pri Kranju, je Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) prvič hkrati podelila kar dve prestižni priznanji – Obrtnik leta 2017 in Podjetnik leta 2017. Na dogodku so podelili tudi mojstrske diplome že 17. generaciji mojstrov in mojstric. Za najstarejšega letošnjega obrtnika pa je bil razglašen mlinar Vladimir Korošec iz Zabovcev pri Ptuju, ki se je z dejavnostjo začel na očetovem mlinu ukvarjati pred šestdesetimi leti.

OZS skrbi za dvig ugleda obrtnih poklicev, obrtne dejavnosti in njenih nosilcev ter spodbuja odličnost in kakovost obrtnih storitev in izdelkov. Že petnajsto leto zapored so podelili prestižno priznanje Obrtnik leta, ki ga prejme obrtnik za svoje poslovne dosežke in odličnost.

Po nekaj letih premora pa je OZS podelila tudi priznanje Podjetnik leta, ki ga prejme podjetnik, ki s svojo inovativnostjo, ambicioznostjo in podjetniškim čutom pomika meje mogočega in pomeni presežek v slovenskem podjetništvu. Do sedaj je OZS nagradila kar 24 izjemnih podjetnikov.

Več na spodnjepodravje.si